- Köszönetek: 0
Még újabb kötetlen beszélgetés
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kiscsillag
- Nem elérhető
- Kitiltva
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
Bocs de az tetszett, hogy papírod van róla. Azért ez változhat nem?
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Kiscsillag
- Nem elérhető
- Kitiltva
A megfelelési kényszernél pl. elkezdtem megfigyelni, hogy egy másik emberrel történő interakcióm során mi okozza a rossz érzést. Kinek, mikor és miért akarok megfelelni? Amikor ezeket felismertem, (mert ha figyeled magad, akkor egy idő után felismered), akkor elkezdtem szelektálni, hogy mi az, aminél zsigerből nemet kellene mondanom, ha nem akarnék rögeszmésen megfelelni. És elkezdtem gyakorolni, mármint a nemet mondást. Felkészültem rá, mint egy vizsgára, és ha jött a helyzet, akkor kulturált felnőtt módjára megtettem. Amikor sikerült, az erőt adott, nem mindig sikerült, de nem haragudtam magamra, hiszen tudtam, hogy ezt most tanulom. Aztán, amikor már az apróságok területén magabiztos lettem, akkor folytattam tovább nehezebb terepen. Ma már ott tartok, hogy legtöbbször felismerem a helyzetet, többnyire azonnal le tudom reagálni, de ha nem sikerül, akkor sem haragszom magamra. Az emberek általában meglepődnek, amikor nem a megszokott módon reagálsz. Lehetnek akár dühösek, hisztisek vagy agresszívak is ettől, de ha előre felkészülsz rá, akkor nyugodt tudsz maradni. Akkor végignézed a műsort, mint egy moziban, de határozott maradsz, hiszen már korábban döntöttél. Vannak szélsőséges esetek, amikor képtelenség megvédeni magunkat (pl. természeti katasztrófa, háború stb.), de meg kell tanulni, hogy normális körülmények között senki sem kényszeríthet bennünket sem érzelmi nyomással, sem fizikai, sem gazdasági kényszerrel arra, hogy olyat tegyünk, amit nem akarunk! Ezt meg lehet tanulni.
A kényszeres rossz gondolatok kiiktatására azt a módszert alkalmaztam, hogy kicseréltem a gondolataimat. Például, ha a szabadban voltam és felismertem, hogy támadnak a rossz gondolatok, akkor elkezdtem keresni valami szépet a természetben (egy fát, egy virágot, egy felhőt, egy állatot vagy egyszerűen a távolba néztem), mindegy csak a figyelmemet tudatosan a szépre irányítottam. Ha otthon értek ezek a gondolatok, akkor elkezdtem hallgatni olyan zenét, ami léleképítő, vagy verset, könyvet olvastam (olyat, ami nem lehúzó), vagy erőt vettem magamon és elkezdtem tevékenyen házimunkát végezni. Ha volt otthon valaki, akivel meg tudtam osztani az öngyilkoló gondolataimat, akkor megtettem, mert ez volt a leghatásosabb. Vagy eltettem, hogy oké, ez van, de ezzel most nem foglalkozom, mert ez a feladat most nehéz, meghaladja a képességeimet, inkább elviszem majd a legközelebbi órára. Aztán párbeszédeztem magamban, hogy hogyan fogom elmondani, próbáltam röviden megfogalmazni, hogy jusson rá idő majd, de általában mire mentem, addigra már fel is oldódott.
Mikor a szorongás, rossz gondolatok hatása alatt ezek a módszerek eszembe jutottak és megtettem valamelyiket, akkor azzal ki tudtam mozdulni a holtpontról és utána általában sokkal hamarabb megszűnt a szorongásom, mint amikor nem tettem ezeket. Aztán egy idő után eljutottam oda, hogy már csak a gondolatokat kellett takarítani, mert a gondolattal nem jött automatikusan a szorongás. Most már önpusztító gondolataim szinte soha nincsenek. Bűntudatból, önsajnálatból táplálkozó gondolatok még néha kihajtanak, de azonnal kigyomlálom őket.
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
Rini! Megfogtad a lényeget, beszélhetsz olyan dolgokról ahol máshol nem , és megértésre találsz! EZ AZ!!
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
Decembertől van lehetőségem újra pszichológushoz járni. Nagyon aranyos és kedves fiatal nő. Örülök, hogy találtam és hogy járhatok hozzá. Olyan sok mindenről beszélgetünk, és olyan őszintén lehet, hogy az elmondhatatlanul jó érzés. Most úgy érzem, hogy végre valami, amit magamért csinálok és nem másért vagy másokért, hogy végre magammal is törődök, végre valami ami csak értem van. Hangozzon ez bármilyen önzőn is, rettentő jó érzés.
- karácsony
- Látogató
És ma lebuktatott a barátnőm egészen filmbeillően, h le akarok lécelni a munkahelyemről. Amin ma óriásit kacagtam, ahelyett hogy megijedtem volna. Igaz h topsecret volt. Izgalmas napok jönnek.Kicsit kamikáze dolgok vannak körülöttem most. De ez a mai ügy igazán vicces volt.