Nem gondoljuk, hogy pusztán a történetek megosztása, a fórumon való részvétel elég a gyógyuláshoz, de a bennünk élő trauma feltárása hatalmas lépés előre. Erőt adhat már az is, hogy annyi év hallgatás után beszélni tudunk róla. A sorstársakkal való „találkozás” minden bizonnyal meghatározó lesz az áldozatok életében.

Terápiába menni nem mindenkinek áll módjában, anyagi vagy egyéb okok miatt. Tudni kell ugyanakkor, hogy egy fórumos beszélgetés nem helyettesítheti a pszichoterápiát. Az áldozatoknak arra is fel kell készülniük, hogy a történetük elmesélése, mások történeteinek elolvasása megrázó lehet számukra. 

Aki teheti, kérje pszichológus segítségét. Különféle terápiás módszerek léteznek a gyermekkorban elszenvedett szexuális abúzus feldolgozására, a tünetek enyhítésére (egyéni pszichoterápiában általában kevert módszerekkel dolgoznak, terápiás csoportok és pszichodráma csoportok is segíthetik a trauma feldolgozását). Anoni Mara könyve, a Bűn vagy bűnhődés is azt bizonyítja, hogy a pszichoterápia segítségével újra lehet építeni egy életet: a szorongásból, a depresszióból igenis van kiút.