Az aktív részvétel a fórumon akkor lehetséges, ha regisztrálsz az oldalunkon. Így szabadon választott felhasználónévvel vehetsz részt a beszélgetésekben.

A regisztráció nagyon egyszerű. Kattints a fórum menüpontra. A bejelentkezési mezők (felhasználói név, jelszó) alatt a "kék sor" utolsó pontja a "Fiók létrehozása". Ha ráklikkelsz, egy űrlapra jutsz el. Ott add meg a neved (nem kell feltétlenül az igazit, de nyugodtan beírhatod azt is, sehol sem fog megjelenni). Válassz felhasználónevet és legalább négy karakterből álló jelszót. Az egyetlen fontos adat, amelyet meg kell adnod, az e-mail cím: erre a címre kapod meg automatikusan a regisztrációról szóló üzenetet. Ha mindent beírtál, klikkelj a „Regisztráció” gombra, és kész is vagy. A címedre néhány percen belül megérkezik egy üzenet, ha erre rákattintasz, már aktív is a fiókod! Vigyázz, az értesítés néha automatikusan a "levélszemét" (spam) közé kerül, ha nem találod, ott keresd!

Ha már kész a fiókod, a bejelentkezés után tudod szerkeszteni a profilodat. Menj rá a „Profilom” menüpontra. Jobb oldalon kattints rá, hogy „Szerkesztés”. A „Profil információ” menüpontnál különféle adatokat adhatsz meg magadról, de tetszés szerint üresen is hagyhatod az összes mezőt. A „Profilkép” menüpontra rákattintva avatárt tudsz magadnak beállítani, vagyis egy képet, amely mindig megjelenik a felhasználóneved mellett. Ezt természetesen bármikor megváltoztathatod. Két megoldás közül választhatsz. A fórumnak van egy galériája, innen bármelyik képet felrakhatod avatárnak. Ha ennél személyesebb képre vágysz, bármilyen képet lementhetsz a gépedre, és a „tallózással” kiválaszthatod. A fájl neve megjelenik a tallózás gomb mellett. Utolsó lépésként mentsd el a mentés gombbal: már kész is az avatárod!

Most már készen állsz, hogy bekapcsolódj a fórum beszélgetéseibe. Válaszd ki azt a topikot, amely érdekel. A lap alján találod a legutolsó üzenetet. Válaszolni a „Gyors válasz” vagy a „Válasz” gombokra klikkelve tudsz. A „Válasz” több lehetőséget kínál, itt találsz emotikonokat, és fájlt is tudsz csatolni. A fórumozásba hamar bele lehet tanulni – gyakorlat teszi a mestert.