Itt mindenki elmesélheti, ami gyermekkorában történt vele – és azt is, hogy ennek milyen hatása volt az életére. A hallgatás megtörésének felszabadító ereje van: új úton indíthatja el az áldozatokat, a gyógyulás útján.

A történetek posztolásával szeretnénk felhívni a figyelmet egy komoly társadalmi problémára, amely a mai napig szedi az áldozatait. A szexuális abúzus bármilyen közegben megtörténhet, nem korlátozódik sem társadalmi, sem etnikai csoportokra. Látszólag teljesen „rendben lévő” családokban is előfordulhat. 

Fontosnak tartjuk, hogy az áldozatok anonim módon lehessenek jelen az oldalon, mert ez egyfajta szabadságot biztosít nekik. Nem mindenki tudja névvel felvállalni a történetét. Ennek semmi köze a bátorsághoz, a névtelenség választásának különféle okai lehetnek. Talán valaki még nem tart ott, hogy fel tudja vállalni a környezetével szemben: ő gyermekkori szexuális abúzus áldozata. Az is lehet, hogy védi a szeretteit (gondoljunk például a családos anyákra), vagy még nem készült fel arra, hogy szembesüljön az elkövetővel, annak tagadásával vagy haragjával. Ettől még teljes értékű történetek ezek – a sorok és az álnév mögött igazi emberek, sorsok vannak. Kérünk mindenkit, hogy a személyiségi jogok védelme érdekében valós neveket ne említsen.