- Köszönetek: 0
Még újabb kötetlen beszélgetés
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
Május írta: Tudod, Hajnalka, kicsit irigyellek, bár ezt szégyellem. Irigyellek, hogy ki mersz állni és el mered mondani sok ember előtt. Arra emlékeztet, ami a Centrálban volt, mert akkor végre embernek éreztem magam, hogy van méltóságom. Olyan világot szeretnék, ahol nem nekem kell bujkálnom és titkolnom egész életemben, hanem annak, aki bántott. Ahol nemcsak egy pszichológusnak suttoghatom el, hogy mit csináltak velem, hanem bárkinek, bárhol. Mert amíg ez nincs így, addig nincs igazság a világban.
Drukkolok, Hajnalka.
Nem baj, Május, jogod van az érzéseidhez. Nem kell szégyellned magad ezért. De tudod, nemcsak magamért teszem. Eleinte, amikor felkértek, az volt az első reakcióm, hogy oké, de az abúzusról nem. Aztán másnap reggel bevillant, hogy dehogynem. Felismertem, hogy ez itt a lehetőség. Talán az egyetlen lehetőségem arra, hogy kiálljak, mindannyiunkért, azokért a gyerekekért is, akik most szenvednek. Muszáj bátornak lenni (noha minden nappal egyre jobban kezdek parázni, csak elhessegetem). Egy kép van előttem (hiszem, hogy ezt úgy kaptam a fentiektől ezt a képet), hogy ott állok a színpadon (nem tudom, lesz-e igazi színpad, de mindegy is), és hangosan kimondom azt, amit sokáig még suttogva se mertem, belekiabálom a világba, hogy mi is itt vagyunk, élünk, élni akarunk, igen, hogy ne csak a pszichológusnak mondhassuk el, szégyenkezve. Kis lépés ez, én tudom, de a leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik. A legelső lépéseket Mara már megtette, ideje, hogy csatlakozzak hozzá. Aztán majd remélem, egyre többen merjük ezt megtenni, és a végén a hangunk elhallatszik az égig, és akkor végre nem kell többé félnünk. Nem nekünk kell félnünk.
A drukkokat köszönöm.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gyerekes
- Nem elérhető
- Felhasználó
kösz
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
gyerekes írta: csodaszépen/szépet írsz, Hajnalkám, megkönnyeztem,
kösz
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Nincs ez másképp a férfiakkal sem. Vannak köztük állatok, vannak köztük ostobák, vannak köztük nagyon jó emberek. Ez ilyen egyszerű. Aki bántott, azért bántott, mert egy állat volt, nem azért, mert férfi volt. Nagyon fontos, hogy ezt jól lásd!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Első lépésben abból kell kigyógyulni, hogy "a nőket sem szeretem" meg a "gyűlölöm a férfiakat". Az emberek nagyon különbözőek, van köztük sok gyűlölni való, meg sok szeretni való. Azt sem mondjuk, hogy "nem szeretem az ételeket", nem? Egyeseket szeretünk, a sóskát meg nem. (Bocsánatot kérek a sóskapártiaktól.) Ha valaki ab ovo nem szereti az ételeket, az már súlyos patológia.
Utána, ha ezzel megvolnál, akkor jön a neheze. Az, hogy az embert kikkel hozza össze a sors, az nagyban múlik a szerencsén is. Ha valakinek olyan a múltja, mint a miénk, akkor gondot okozhat a szexualitás is, akkor azon kell jó sokat dolgozni szakemberrel.
De ha eljutsz oda fejben, hogy akarod, hogy legyen egy társad, el tudsz képzelni egy olyan társat, akivel szeretnél együtt élni, akkor már nyerésre állsz.
Mivel én mindig (vagy régen? ezt nem merem még kimondani) nem sokra becsültem magam, rengeteg kompromisszumra voltam képes azért, hogy legyen "valakim". A legtöbbször túl sok kompromisszumra. És ez sem jó. De azért azt hiszem, valamiféle kompromisszumkészség mégiscsak kell ahhoz, hogy az ember társkapcsolatra legyen képes.
És ahogy írod, a családalapítási vágy nagyon erős tud lenni, az elég rendesen viszi az embert előre. Ha ebbe kapaszkodsz, sok akadályt le tudsz majd küzdeni - remélem legalábbis.
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Én megőrülnék, hogy amikor az önpusztító, vagy reménytelen gondolatok jönnek, nem tudnék beszélni valakivel.. Persze, hogy kell ilyenkor valakivel dumálni, vagy írni.. Hogy utána kitörlöd a kényszeres gondolataid miatt, az már más kérdés, de írjál, ha olyanod van!
Nekem már mondták a naplót is, van, akinek bejön, Neked nem?
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Szoktam néha írni naplószerűt az emlékekről meg a gondolatokról, de nem megy mindig.
Nagyon nehéz ezekkel az érzelmi viharokkal, mintha hullámvasúton ülnék, hol a dühroham jön, aztán a kilátástalanság, utána régi emlékek, akkor szégyen meg bűntudat, aztán az öngyilkossági kényszer, éjszaka rémálmok, és nincs még pár óra nyugalom sem, és félek, hogy mikor szakad el a cérna bennem, mert ezeket nem bírom uralni, ma is volt olyan mélypont, amikor azt gondoltam, mindjárt megölöm magam, utána dühöngeni kezdtem a pszichológusra, hogy elvette az életemet, kifosztott, elvette a szüleimet, akik már nem szeretnek, akkor akartam beszélni a tesómmal Párizs miatt, de nem is hívott vissza, amikor meg elmúlik, akkor meg nem értem, hogy ki gondolta meg érezte ezeket, mert biztosan nem én. Hát nehéz.
Amúgy máskor is próbáltam már segélyvonalat, de a 2. mondatom után pszichológushoz meg pszichiáterhez küldenek
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Ilyenkor azt gondolom, hogy lehet, hogy jó lenne, ha közvetlenül ismernénk egymást, és talán jobban lehetne egymásnak segíteni. Nem tudom. Gondolom, a szervezőknek meg van az okuk rá, hogy itt még nem tartunk.
Én úgy szoktam "kicselezni" a segélyvonalasokat, hogy elmondom, muszáj, hogy hallgassanak meg most, mert nem bírom, nem bírom addig, amíg pszichológushoz mehetek.
Biztos Te is tudod, hogy muszáj volt "elvennie a szüleidet a pszichológusnak". Muszáj, hogy haragudj rájuk, mert különben az öngyűlöletből nem gyógyulsz ki. Te nem így látod? Csak tény, hogy kéne, hogy az embernek legyenek kapcsolatai, akikre ilyenkor támaszkodhat. Kedvenc pszichológus íróm írta, hogy sok-sok emberrel kell kapcsolatban lenni ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Én is próbálom a kapcsolatrendszeremet építeni.
És, hát Párizs, tudom, itt nem politizálunk, de itt mindenki félhet ezek után Európában, és bizony hat ránk. Én, amikor még nem tudtam az egészről, valami rémes álmom volt, ami semmi máshoz nem köthető, csak ehhez. Tehát nem tudjuk kivonni magunkat, hat ránk vagy így, vagy úgy...
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Anoni Mara írta: Igen, Alicia, Párizs. Nem kell ehhez politizálni, ezt politika nélkül is elítéljük. És olyan érdekes, mindig, mikor valami nagy baj történik a világban, megtorpan a fórum. Talán segít egy ilyen esemény relativizálni, a nagy baj mellett eltörpül a kisebb, nem?
Igen, Mara, lehet más megvilágításba helyezni a problémáinkat..
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
TI HOGY VAGYTOK??