- Köszönetek: 0
Új áldozat és pszichológus kapcsolat
- Kiscsillag
- Nem elérhető
- Kitiltva
Amiket írtál Csernusról, amikor mentem hozzá, akkor még ezeket nem tudtam. Egyezik a véleményünk abban is, hogy aki nem hozzáértő az abúzus témához annak tovább kellene irányítania a pácienst. Ezt el is mondtam annak, akihez utána jártam. Mondtam neki, úgy gondolom, hogy bármi miatt fordul szakemberhez valaki, ha ilyen kiderül, szerintem fontos tájékoztatni a pácienst arról, hogy ez kezelendő. Ezt tudnia kellene minden szakembernek!
Ági, biztatlak, hogy a férjeddel beszélgess erről. Nekem is számtalan félelmem volt, de a mai fejemmel azt mondom, hogy bár korábban beszéltem volna ezekről! Másik topikban majd még írok erről. Kedves vagy, hogy gyógyulást kívántál , de köszönöm jól vagyok. Én már nem járok terápiára, tavaly nyáron fejeztem be, mert jól voltam. Azóta minden nap hálásan gondolok rá, hogy végigjártam az utat, mert a mostani már egy merőben más életminőség. A pszichiáterem búcsúzóul elmondta, hogy bármikor lehet nehéz élethelyzetem és az is megeshet, hogy kibillenek az egyensúlyomból. Ha ez megtörténne, akkor nyugodtan menjek vissza és az nem jelenti azt, hogy visszaestem. Azóta nem éreztem szükségét, hogy felkerestem, ha eszembe jut valamiről, akkor szeretettel gondolok rá. Azt is mondta, hogy a segítségkérés nem a gyengeség, hanem az erő jele.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Holnapra van időpontom a pszichológushoz, és szétvergődöm magam, mit csináljak. Még mindig iszonyúan haragszom, hullámokban jön rám a gyűlölködés meg a félelem, aztán meg iszonyúan szégyenlem magam, nem tudom, mi lesz most, érdemes-e erről beszélni, tudok-e erről beszélni, meg fog-e hallgatni, elege van belőlem, elküld, ráborítom az asztalt, meg ha mondjuk beszélünk, attól még a nyoma rajtam marad ennek, ami történt köztünk, és nem tudom, képes leszek-e folytatni vele, vagy már mindig ezt a haragot meg csalódást fogom érezni, és tényleg sunnyog egy régi dologról. Időnként azt gondolom, el kellene felejtenem ezt az egészet, mármint azt, hogy valaha ismertem őt. Á, tele a hócipőm!!!!!!!!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- karácsony
- Látogató
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
karácsony írta: Persze hogy menj el!!!
Elmentem. Szerinte nem jól látom a dolgokat, ő nem baszogatott, de attól még érezhetem így. És elküldött pszichiáterhez, mert szerinte nagyon szorongok, és nagyon hosszú ideje.
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
És mitől vagy jobban? Vagy mi az, hogy jobban?
- karácsony
- Látogató
Hát próbáld meg a pszichiátert, bár vizet prédikálok, mert talán én vagyok itt az egyetlen, aki kidumálta magát ez alól.
Amúgy én hetek óta nyugtató teákon élek. Érzem hogy fogy az erőm és most nincs annyi energiám..minimális dolgokon felb.om magam. Hiába látom a megoldást jön a rossz érzés én meg nem érzem, hogy ehhez most van még energiám. A vizsgaidőszakomat végig valamilyen nyugtató hatású teával csináltam meg. Egész álló nap ittam.
Most meg munkahelyi gondjaim vannak, amik érzelmileg is rosszul érintenek és nem tudok mit csinálni.
Viszont eljutottam abba a stádiumba h ha a tea sem fog használni elmegyek a pszichiáterhez is.
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
- Kiscsillag
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
karácsony írta: Május, akkor sikerült elmondanod, ami miatt kiakadtál? Tisztáztátok?
Hát próbáld meg a pszichiátert, bár vizet prédikálok, mert talán én vagyok itt az egyetlen, aki kidumálta magát ez alól.
Amúgy én hetek óta nyugtató teákon élek. Érzem hogy fogy az erőm és most nincs annyi energiám..minimális dolgokon felb.om magam. Hiába látom a megoldást jön a rossz érzés én meg nem érzem, hogy ehhez most van még energiám. A vizsgaidőszakomat végig valamilyen nyugtató hatású teával csináltam meg. Egész álló nap ittam.
Most meg munkahelyi gondjaim vannak, amik érzelmileg is rosszul érintenek és nem tudok mit csinálni.
Viszont eljutottam abba a stádiumba h ha a tea sem fog használni elmegyek a pszichiáterhez is.
Hát csak részben beszéltük meg, mert szerinte az egyik téma nem alku tárgya, mert nem engem és nem őt érinti. Meg végig sírtam.
Meglepett, hogy megfordult a fejedben a pszichiáter, mert tudom, hogy gyógyszerfóbiád van.
Nekem sok aggályom van a pszichiáterrel:
1. szerintem nem szorulok rá
2. valahol szégyennek, megbélyegzésnek érzem.
3. félek, a gyógyszerszedésnek sosincs vége. Próbáltam, majdnem rámentem.
4. elbizonytalanodtam, hogy 2,5 év terápia után hogy jutottam ide. Hogy nem jobban vagyok, hanem ...
Te most mitől borultál meg, tudod?
- karácsony
- Látogató
Anoni Mara írta: Karácsony, nehéz a vizsgaidőszak, de még annál is nehezebb, mikor vége van. Nyilván te is tapasztalod... Nincs fókusza a szorongásnak, hát keres. Vigyázz magadra!
Köszi Mara. Igen éreztem az utsó vizsgáig ezt, de utána pár napig nagyon boldog voltam, mert minden vizsgán remekeltem és kellett ez a siker. Aztán vhogy visszazuhantam...
- karácsony
- Látogató
Hát túl sok volt a stressz. Kicsit tulvállaltam magam. És amikor jön az a nagyon erős roham, akkor nagyon fáradtnak és erőtlennek érzem már magam. Az ünnepek nehéz időszak, volt vmi, ami nagyon rosszul esett. Aztán jottek a vizsgák, most meg az, hogy nem jutottam egyről a kettőrr a hosszú évek alatt, pedig már annyit dolgoztam szívvel lélekkel és óraszámban is, hogy nyugdíjba mehetnék. És nem jöttek össze a dolgok...sehol.Az eddigi életem egy kuka.Május írta:
karácsony írta: Május, akkor sikerült elmondanod, ami miatt kiakadtál? Tisztáztátok?
Hát csak részben beszéltük meg, mert szerinte az egyik téma nem alku tárgya, mert nem engem és nem őt érinti. Meg végig sírtam.
Meglepett, hogy megfordult a fejedben a pszichiáter, mert tudom, hogy gyógyszerfóbiád van.
Nekem sok aggályom van a pszichiáterrel:
1. szerintem nem szorulok rá
2. valahol szégyennek, megbélyegzésnek érzem.
3. félek, a gyógyszerszedésnek sosincs vége. Próbáltam, majdnem rámentem.
4. elbizonytalanodtam, hogy 2,5 év terápia után hogy jutottam ide. Hogy nem jobban vagyok, hanem ...
Te most mitől borultál meg, tudod?
- Ági40
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
- karácsony
- Látogató
Ági én pszichológusnál is ezt éreztem. Első alkalommal, mikor szétcsúszva megérkeztem hozzá leültem amíg vártam és azt kérdeztem, hogy süllyedtem idáig. Meg hogy én inkább hazamegyek..de persze nem voltam abban az állapotban.
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
karácsony írta: azt kérdeztem, hogy süllyedtem idáig. Meg hogy én inkább hazamegyek..
Ó, én minden alkalommal ezt éreztem. Aztán mégiscsak felmentem a lépcsőn mindig, a jó ég tudja, miért