- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
senki sem írta: Mira, végigolvastam a történetedet. Ismerős a helyzet, ahogy a szülők szembesülnek a gyereket ért abúzussal, nálunk a családban kétféle reakcióval találkoztam. Az egyik, aki nem hitte el: "csak szeretted volna, hogy megb....on, ne hazudozzál itt összevissza", vagy ki elhitte: "csak arra használt, amire való vagy, elvégre egy leendő k...vában nem lehet kárt tenni". Segítséget nem remélhettem, megvetést és hibáztatást mindkét félről igen: akik nem hitték, odavetették, hogy "úgy hazudsz mintha könyvből olvasnád, magadnak okoztad a sérüléseket feltűnési viszketegségből", akik meg hitték: "egyedül te vagy a hibás, mert biztos k...vásan viselkedtél, riszáltad magad, akkor ne csodálkozz, hogy így jártál". Emiatt vagyok kiközösítve a saját családomban, lassan négy évtizede. Ez ellen már nem tudok, nem is lehet küzdeni. Rajtam se látták meg - vagy direkt nem akarták látni - a tanárok, az osztálytársak a kék foltokat, a kivert fogakat, a folyamatos rettegést, vagy elkönyvelték, hogy egy gyerek ilyen alapból. Máig se tűröm az érintést, pont úgy, ahogy te, Mira.. Iszonyodom a gondolatától is, hogy hozzám érnek. Öngyilkossági gondolataimat is hűen tükrözi mindkét karom, a régi hegekkel. A szülők mindig meg vannak győződve arról, hogy semmit nem rontottak el, a gyerek a hibás, a nem normális, a szégyellni való, és ők tökéletesek, elvégre velük nem történik soha abúzus. Már nem harcolok csak túlélek, napról napra, elrejtőzve, és képtelen vagyok emberi kapcsolatokra. Bennem van a hiba. Bennem van a hiba?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Kislányanyukája írta: Fú! az ilyen "értelmiségi" és "keresztény" emberektől tartson távol akármelyik felsőbe hatalom, vagy bármi.
Nekem a nagyszüleim és egy szomszéd házaspár (hála égnek már elköltöztek) ilyenek.
Ez a hozzáállás melegágya mindannak amit utálok.
senki sem írta: Szerintem nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy szülő aszexuálisnak nevelje a lányát. Az úgynevezett "felvilágosítás" is hatalmas károkat tud okozni, nekem pl.. úgy mondta el anyám amikor kb. 16-17 éves voltam, hogy a szex a legundorítóbb dolog a világon, de ki kell bírni, asszonysors. Aztán amikor idősebb lettem, és ismét mondott valami felvilágosításnak szánt mondatot, az meg úgy hangzott, hogy "a kan rámegy a nőre és beleürít, tulajdonképpen wc-nek használja". Ezektől a mondatoktól egy lány se rohan a házasságba, sőt igyekszik minden áron elkerülni a házasságban rá váró borzalmakat. Külön mérgező hatásúnak tartom azokat a megjegyzéseket, amiket családi filmnézés közben vetett oda anyám a tv-nek (még korai gyermekéveimben volt ilyenre példa), csókjelenetnél 'fúúj köpöd ki!" "nézd hogy nyalja a pofáját' "úgy rúgnék bele ha valaki ilyet akarna csinálni velem hogy a holdig szállna' stb. Ezek a megjegyzések beleégtek a tudatomba, és hiába vagyok majdnem ötven éves, soha életemben nem csókolóztam, a gondolatától is kiver a víz. Undorodom és iszonyodom mindenféle érintéstől, mert az főként pofon formájában valósulhat meg, abból meg nem kérek. Természetesen anyám meg van győződve arról, hogy ő mindent jól csinált, és minden családban van selejt, nálunk én. Mégis kötődöm hozzá, mert ki máshoz is kötődhetnék?
Alicia09 írta:
senki sem írta: Szerintem nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy szülő aszexuálisnak nevelje a lányát. Az úgynevezett "felvilágosítás" is hatalmas károkat tud okozni, nekem pl.. úgy mondta el anyám amikor kb. 16-17 éves voltam, hogy a szex a legundorítóbb dolog a világon, de ki kell bírni, asszonysors. Aztán amikor idősebb lettem, és ismét mondott valami felvilágosításnak szánt mondatot, az meg úgy hangzott, hogy "a kan rámegy a nőre és beleürít, tulajdonképpen wc-nek használja". Ezektől a mondatoktól egy lány se rohan a házasságba, sőt igyekszik minden áron elkerülni a házasságban rá váró borzalmakat. Külön mérgező hatásúnak tartom azokat a megjegyzéseket, amiket családi filmnézés közben vetett oda anyám a tv-nek (még korai gyermekéveimben volt ilyenre példa), csókjelenetnél 'fúúj köpöd ki!" "nézd hogy nyalja a pofáját' "úgy rúgnék bele ha valaki ilyet akarna csinálni velem hogy a holdig szállna' stb. Ezek a megjegyzések beleégtek a tudatomba, és hiába vagyok majdnem ötven éves, soha életemben nem csókolóztam, a gondolatától is kiver a víz. Undorodom és iszonyodom mindenféle érintéstől, mert az főként pofon formájában valósulhat meg, abból meg nem kérek. Természetesen anyám meg van győződve arról, hogy ő mindent jól csinált, és minden családban van selejt, nálunk én.
Nálunk is így történt. Paradox módon én úgy éreztem, hogy ez lehetetlen, Isten nem teremthette ilyennek a szexet, a szerelmet. Merthogy faltam a könyveket gyermekként, és egy idealizált kép élt bennem. Nos, minden szempontból a poklok, poklának legmélyebb bugyrait is megjártam, és arra a következtetésre jutottam, hogy az anyám, aki többször kitagadott, aki féltékeny volt, ha ragyogtam (átmenetileg) a boldogságtól) rám, "csak" a saját boldogtalanságát tartotta követendő példának, túlélési mechanizmusa ennyit engedett meg. Úgy hiszem, "átörökítette" a boldogság nem létezik szemléletét, és mivel én nem így éltem/élek hát nem kellettem. Még akkor sem, amikor egészen egyedül maradt az illuzióival. Ennyi.
Ami érdekes számomra, hogy hogyan lettem előbb a kapcsolataimban nimfomán, majd teljesen aszexuális? Nem jöttem rá a kulcsára.... És már nem tudok hibáztatni senkit ezért. Néha azt hiszem haldoklom, máskor meg azt, hogy ez így van rendjén
senki sem írta: [quote Hát, ez még sokkal szörnyűbb, mint amit velem csináltak szexuális nevelés címén.. Tényleg nem csodálom, hogy undorodsz mindentől! Nem volt senki, aki ellensúlyozza ezeket a dolgokat? Barátnő, pedagógus, akárki? Ez rémes!
De nem egészen értem, hogy miért nem kötődhetsz máshoz? Egyéb ember nincs a környezetedben, aki barátnő lehetne? Anyapótlék? Ilyesmi?
És mi az, hogy kinevez Téged selejtnek? Mit tett, hogy egészséges felnőtt legyél?