- Köszönetek: 0
A történetekről
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
rini írta: kv én ugyanezt gondoltam.Én ma amúgy azon akadtam ki nagyon hogy a fókuszba is ugye az lesz a téma hogy csak az áldozat tehet arról ami történik vele,és sajnos tényleg ez a társadalmi megítélés,nyílván könnyebb itélkezni,mint a dolgok mélyére nézni
Még a végén arra megy ki az egész, h az erőszaktevők nem is bűnösök, csak szegények lépre mentek.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
Ilyen világban nem is lehetne élni és ezt nem is szeretnénk.Anoni Mara írta: Igen, igazatok van, valószínűleg vagy őt, vagy valakit a környzetében bántalmaztak.
De egy olyan világban sem lenne jó élni, ahol nem lehet már fogócskázni, ahol az apák nem puszilgathatják a gyerekeiket...
Közben meg eszembe jut egy dráma tanár, óvodás volt a nagyobbik lányom, mikor járt a színjátszójába, rosszul voltam, ahogy csikizte a kislányokat.
A fene se tudja...
Bekecs története különösen ebben a körben félelmetes saját emlékeket idézhet, de hasznos látni a tanulságát is.
Ha kissé megkésve is, de a sokat emlegetett ún. társadalom, akik mi is vagyunk, nem becézgeti tovább "tabu témának" a szexualitást és a gyakran kapcsolódó erőszakot, hanem sok és egyre több fórumon és körben, médiában megszólal, az nagy lépés. Eleinte óhatatlanul kavarodás és zavar keletkezik, de ki lehet válogatni a "jó hangokat".
Ez a fórum is egy "jó hang"!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
kv írta:
Még a végén arra megy ki az egész, h az erőszaktevők nem is bűnösök, csak szegények lépre mentek.
Kedves kv, egészen biztosan nem arra megy ki az "egész". Sokan vannak, akiknek arra megy ki, de még többen, akiknek nem!
- öregecske
- Nem elérhető
- Felhasználó
Viszont a kislány, aki rászólt Bekecsre, nyilván tudta hogy miért teszi. Ha ismerte az előre megbeszélt játékszabályokat, és vállalta, akkor biztosan nem szólt volna.
Ne haragudj Bekecs, de örülök annak, hogy időben kiszálltál a játékból, és a táboroztatásból, legalább tiszta lelkiismerettel élhetsz tovább.
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Nagyon bátran viselkedtél, kívánok neked minden szépet és jót, megnyugvást és lelki békét.
- karácsony
- Látogató
- durum
- Nem elérhető
- Felhasználó
- karácsony
- Látogató
Remélem, hogy nincs mindenhol így, és azért szükség van a gyermekvédő szervekre.
Ne adjátok fel!
- bekecs
- Nem elérhető
- Felhasználó
- nyugodt
- Nem elérhető
- Felhasználó
Mert különben az egész vég nélkül öröklődik - pusztán az átélt és feldolgozatlan feszültségek, sérülések is továbbadódnak a családnak.
Amíg a férfiak (és nők) többsége nem foglalkozik az érzelmeivel, a sérüléseivel egyáltalán, amíg pszichológushoz járni a társadalom többsége szerint úri passzió, addig mindig is lesz abúzus. Szerintem mi sorstársak abban tudunk a leginkább segíteni, hogy igyekszünk tudatosítani: a gyerek mindenképpen sérül, az élete nagymértékben rossz irányt vesz, akkor is, ha nem emlékszik, akkor is, ha "nem történt semmi", csak a légkör volt szexualizált. Sajnos, én így látom.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Elképeszt, hogy 18 évesen már így szembe tudtál nézni a történtekkel, mertél róla írni a naplódba. És hogy ugyan sok idő telt el azóta, csak háromszor voltál pszichológusnál... Szerintem nagyon hasznos lenne neked egy terápia, fontos lenne a gyerekek miatt is. Természetes, hogy kivetíted rájuk a félelmeidet, szerintem mindannyiunknál abnormális méreteket ölt ez a félelem, viszont nagyon nagy teher ez a gyerekeinknek. Én így kerültem pszichológushoz...
Örülök, hogy ránk találtál, és nagyon sok kitartást kívánok neked.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Tudom az adatokból, hogy sokan olvasnak minket csendben, anélkül, hogy írnának. Nekik is mihamarabbi megbékélést kívánok.
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
Anoni Mara írta: Tudom az adatokból, hogy sokan olvasnak minket csendben, anélkül, hogy írnának. Nekik is mihamarabbi megbékélést kívánok.
Mara, néha nehéz írni, túl sok a fájdalom, másnak is, és talán nem akarjuk tetézni. Én is csak most markoltam meg a gödör peremét újra. De ez olyan, már olyan jól megtanulunk esni a végére, hogy tudjuk lent, hogy onnan már csak feljebb lehet. És kimászni újra és újra.
Én is mindennap benézek. Akkor is, ha képtelen vagyok hozzászólni. De érdekel, hogy mi van veletek. Velünk.