- Köszönetek: 0
Új kötetlen beszélgetések
- Amaoneth
- Nem elérhető
- Felhasználó
A Gumiszoba oldalon volt. Ti mit gondoltok erről? Mert nálunk nem igazán így tekintettek a női szerepre. Az asszony nem cseléd, hanem pillér volt aki kézben tartotta a dolgokat. A biztos pont, aki nélkül a legrosszabb esetben széthullik a család. Készséges, odaadó szelíd? Például nagyanyámnak erősnek kellett lennie, okosnak hogy minden rendben legyen a családban. Ő soha nem tekintette ezt valamiféle áldozatnak. A legtöbb nő - szerencsére ilyen a családban.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
Amaoneth írta: "A hagyományos női szerep lényege ugyanis, hogy a nő legyen készséges, szelíd, kedves, odaadó, szolgálatkész. Legyen öröme és boldogsága mások kiszolgálása, saját lényének feláldozása. Ezt az ideált halljuk születésünktől fogva, s hogy szeressenek minket, szinte öntudatlanul kezdünk ehhez igazodni, ilyenné válni, ehhez mérten nyelni, természetes érzéseinket elnyomni."
A Gumiszoba oldalon volt. Ti mit gondoltok erről? Mert nálunk nem igazán így tekintettek a női szerepre. Az asszony nem cseléd, hanem pillér volt aki kézben tartotta a dolgokat. A biztos pont, aki nélkül a legrosszabb esetben széthullik a család. Készséges, odaadó szelíd? Például nagyanyámnak erősnek kellett lennie, okosnak hogy minden rendben legyen a családban. Ő soha nem tekintette ezt valamiféle áldozatnak. A legtöbb nő - szerencsére ilyen a családban.
Nem minden nő ilyen, nyilván, de a hagyományos női szerep azért mégiscsak ilyesmi. Rengetegszer találkozom még most is ezzel, néha nyíltan, néha burkoltabban megfogalmazva. Pl. a nőknek a konyhában a helye szlogen is ennek egyik, durvább formája.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Amaoneth
- Nem elérhető
- Felhasználó
Az zavart ebben a cikkben: (lehet hogy félreértettem) hogy a hagyományos női szerepet valamiféle áldozatnak tekinti, ami ellen lázadni kell, fel kell lépni. Tény hogy a munkamegosztás manapság más mint régen volt: a nők is kenyérkeresők lettek. Tény hogy vannak férfiak, akik ezt nem akarják felfogni. De ez alapján nem lehet minden férfit megítélni. Szeretem a dolgokat minimum két szempontból látni. Mert ha belegondol az ember, az a hagyományos szerep nem ok nélkül létezett: Mindenkinek megvolt a dolga, ami mára felborult. A probléma ott van, hogy a férfiak egy része nem akar az új terheken osztozni.
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
Én a magam részéről inkább együttgondolkozni szeretnék, úgy is, mint abúzus áldozata, semmint fennakadni azon, hogy mennyire radikális feminista. Amúgy nem is az szerintem. Csak megvan benne az a ritkaságszámba menő dolog, amit úgy nevezünk, női szolidaritás. Jó lenne, ha több lenne ebből amúgy, nagyon is ráférne a nőkre.
- Amaoneth
- Nem elérhető
- Felhasználó
Ami a női szolidaritást illeti: Életemben ritkán tapasztaltam. Tetszik a gondolat hogy valahol kiállnak egymásért az asszonyok.
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
Amaoneth írta: Mindenesetre köszönöm az ajánlást, szét fogok rajta nézni. Talán találok valamit ami pont nekem szól
Ami a női szolidaritást illeti: Életemben ritkán tapasztaltam. Tetszik a gondolat hogy valahol kiállnak egymásért az asszonyok.
Ugye? Nekem is. elég szokatlan.
Érdemes a frissebb írásokkal kezdeni, a régiek között elég sok a nagyon dühös írás, a stílusa ezeknek nem éppen szalonképes. De meg lehet szokni.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Május írta: Hát akkor tényleg sziasztok 2 hét múlva, ma már nem fogok tudni írni.
Majd gondolok rátok sokat, mert rengeteg erőt adtok nekem! Nagy szavak, de hát mit lehet tenni, ha ez van!
Május, vigyázz magadra, jó? Ha közben írhatnékod támad - és ez igaz mindenkire - hát írjál, 18.-án este már ki is posztolhatod!
Nekem pedig drukkoljál, hogy a pihenés pihenés legyen, a nyaralás feltöltődést hozzon, ne szorongást...
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Sok új történet érkezett közben, ezeket már ki is raktuk.
- karácsony
- Látogató
Itt a világvége! Én jól bírtam a fórumszünetet, bár pihenni nem volt alkalmam, most időzítettem a szabit, a hosszú hétvége miatt is, és nálam rengeteg dolog történt, sok rossz is, de azért próbáltam "beleolvadni" a napsütésbe időnként.
Én tegnap szinte úsztam hazáig...durván belefutottam az özönvízbe. Ma felszerelkezem olyanokkal, mint gyufa, gyújtó, gyertya. Mi is szokott még kelleni ilyen helyzetekre? Gondoltam nem árt majd beszerezni, ilyen túrázós gázmelegítős cuccot.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Május írta: És voltak hűtőszekrénypolcos szorongások?
Hát persze! Anélkül nem élet az élet! Nagy kaland volt, mind a két gyerek benyalt vmi vírust, szóval volt min szorongani bőven, durr defektünk is volt, 1700 méteres csúcson is voltunk, rettenet szerpentineken hajtottam végig, de ennek ellenére jó volt az egész.
Karácsony, milyen rossz történt?
Az özönvíz nagyon durva volt, mi a Margit hídnál ragadtunk be, addig még elúsztunk valahogy a kétéltűvé ávanzsált kocsival. De ott már annyira durva volt a helyzet, hogy nem mertem továbbmenni: az építkezésből elúsztak raklapok, csövek, semmit nem lehetett látni, hogy mire megy rá az ember. Úgyhogy ott leálltam, lesz, ami lesz, majdcsak jön egy tűzoltó, aki kiszabadít... De nem történt semmi, a víz meg egyre magasabb volt, már nem tudtuk volna kinyitni az ajtót, szóval egyszerűen nem volt más megoldás, elindultunk szép lassan. Életemben nem féltem ennyire.
- karácsony
- Látogató
És én meneteltem a derékig érő vízben. Akkor szerintem egymás mellett haladhattunk el!
Hát akkor mindenkinek megvoltak az izgalmak a szünetben. Hát az egyik, hogy majdnem szívinfarktust kaptam, ilyen rosszul még életemben nem voltam, gondolom a meleg miatt is, de olyan pánikrohamom volt, hogy csak na, és egy esemény váltotta ki. Most nem beszélek anyukámmal hetek óta. Szóval sok stressz halmozódott fel és az csapott le a szívemre. De pont egy vizsgálat alatt vagyok, és kíváncsi leszek az ekg eredményemre, mit mutatott.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó