- Köszönetek: 0
Május írta:
De, akihez én járok, érez. Munka vagyok neki, de együtt munkálkodunk. Mutatott kétségbeesést, megrendülést, dühöt, felháborodást, volt, hogy együtt nevettünk, volt, hogy elsírta magát. És kifejezetten kedvel engem, bár néha kiborítom, de akkor azt mutatja, hogy épp kiborítottam. Különben hamis lenne az egész, és nem mennék hozzá, nem hinnék benne.Hajnalkám írta: Én értem, Ági. Nem olyan nehéz azt megérteni, hogy ha volt valaki, aki adott neked valami jót, az hiányzik. És vágysz utána.
Viszont ilyenkor nekem mindig eszembe jut, hogy a pszichológus igazából nem érez semmit az ember iránt, neki ez csak egy munka. Egy vagyok a páciensei közül. Még csak kedvelnie sem kell igazából. Olyan érzelmeket mutat, amit nem érez. A sok egyéb mellett ez is egy ok, amiért nem akarok pszichológushoz menni. De ez az én személyes gyíkom. Nem biztos, hogy jól teszem, és hogy igazam is van.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Azért egy nővel is eléggé zavarba hozó érzések ezek... De azt hiszem, én is jobban jártam, hogy egy nőhöz kerültem. (Meg a férjem.rotebeete írta: Megkérdezhetem, hogy miért akartok sokan férfihoz járni? Én sose tudnék férfi terapeutához menni.
Egyszer gyógyszerfelírás miatt férfihoz kellett menjek, a terapeutám küldött oda, nagyon nem akartam, féltem is tőle, de meglepően kedves volt, és ott helyben, ingyen adott nekem gyógyszert. Kinyitotta a szekrényt, és adott frontint. És mindezt ingyen, pedig ki akartam fizetni. Nem hagyta. Szerintem a mentora lehetett a terapomnak.
Tudta, hogy a terapom küldött hozzá, és magamról csak annyit kellett elmesélni, hogy milyenek a napjaim, hogyan alszom, stb. Kb. 15 percet voltam nála, de úgy éreztem, a karjaiba borulnék... Na ezt én soha nem akarnám pasival.
Csak óvatosan... A vágy, az teljesen normális. Az, hogy a pszichológus engedi, az nem az. Engem akkor ölelt meg a pszichológusom, amikor aláírtam a könyvem szerződését. De azzal ki is léptünk a terápiás kapcsolatból. Szép lezárása volt.Ági40 írta: Persze tudom, hallottam eleget az előző pszichológusomtól. Nem is gyakori ez már, csak párszor fordult elő. De van olyan alkalom, mikor másként nem tudom megnyugtatóan befejezni az aznapi órát, csak ha kapok ilyen jellegű megértést is. Szükségem van rá néha, másként nem tudok megnyugodni, és elköszönni az óra végén, hogy viszlát és kész. Volt, hogy megpróbáltam, de szörnyű hiányérzetem volt, és hazáig végig sírtam az utat. Néha nem megy másként az elválás.