- Köszönetek: 0
Az áldozat és a pszichológus kapcsolata
- Ági40
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nebants
- Nem elérhető
- Felhasználó
Számomra a vagdosás azt jelenti(asszem), mint régen az anorexia.ÉN,csakis ÉN dönthetem el,hogy mi történik a testemmel.Uralom,irányítom,egyedül ÉN.Nem MÁSOK bántanak,nem ők "dolgoznak" a testemen,hanem ÉN.Eldönthetem,fájni fog-e valami,vagy sem,dönthetek a sorsom felől.A kontroll az én kezemben van.
Ez a szeresd magad...számomra még nagyon nehéz,de kezdem azzal talán,hogy a hajdani kislányt megpróbálom megszeretni,aki voltam.
- Ági40
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
És igen, nagyon kedves a pszichológusom.
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Amikor azt mondod magadnak, hogy mit keresel ott, akkor nem biztos, hogy annyira jól vagy.Május írta: Ha épp jól vagytok, nincs bűntudatotok, hogy mégis mentek a pszichológushoz, hogy mit kerestek ott? Ma mennék, de lehet, hogy ki kéne hagynom. Lehet, hogy minden rendben velem, akkor meg minek menni?
- emma
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
emma írta: Engem nagyon nagyon érdekel a pszichológia és nagyon szìvesen beszélgetnék vele más témákról, mint saját magam. Az a baj, hogy nem tudom mit lehet és mit nem lehet egy pszichológusnál ( vagy mit illik és mit nem) ezért nem is nagyon merek kérdezni nehogy megbántsam"
Emlékeztetlek erre a korábbi válaszodra.
Most szerintem "hirtelen felindulásból" menj el a pszichológushoz és kérdezz tőle azt, ami éppen neked jólesik. Egészen biztosan nem fog megbántódni.
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Ezt mondom most úgy, hogy én is lemondtam a következő alkalmat.
- karácsony
- Látogató
emma írta: Nem tudom, hogy abba hagyjam-e a terápiát (úgy érzem, hogy be kéne fejeznem). 2 hete elmondtam a pszichológusomnak, hogy mi történt velem. Akkor még úgy gondoltam, hogy ennek így kellett lennie, hogy már itt volt az ideje, hogy elmondjam, de időközben megbántam és már hibának látom. A múlthéten lemondta az óránkat és a következőre pedig, ahogy a napok közelednek egyre kevésbé akarok elmenni. Igazából csak azért mennék el, hogy elmondjam nem tudom tovább csinálni a terápiát, mert nekem ez nem való és nem is megy ez a kapcsolat. Egyre kétségbeesett vagyok, félek és tudom, hogy ez csak rosszabb lesz, mert már túl sok ideje vagyok ott (több, mint 1 éve) és ha nem fejezem be most akkor túlságosan ragaszkodni fogok hozzá (nem szeretném megszeretni), amit viszont nem szeretnék (így is már rengeteget gondolok rá és mindig számoltam a napokat a következő alkalomig). Attól is félek, hogy ha maradnék a végén még ő küldene el és az sokkal rosszabb lenne, mintha én mennék el a saját akaratomból. Ne haragudjatok, hogy ezzel terhellek titeket, de senkivel se tudom, ezt megbeszélni és nem szeretnék meggondolatlan döntést hozni hirtelen felindulásból....
Én is szoktam ilyeneken jojózni, de sohasem komolyan. Tudom, hogy a félelem beszél belőlem, amiben szintén segítenie kell nekem. Csak azért nem farolhatok ki, mert attól félek, hogy kötődöm. Ez abszurd.
Én tudom, hogy jelen pillanatban egy oxigénpalackkal ér fel a víz alatt a pszichológusom. Aztán, ha felhoztunk mindent, akkor majd lesz egy kopoltyúm.
Tegnap kijött nekem egy tanács egy könyvben, azt írta, hogy ne hallgassak arra, aki bennem a negatívat mondja. Ha tudom, hogy minden változik, akkor pont a reménytelenség ne változna? Ki az, aki ezt bennem mondja?
- nebants
- Nem elérhető
- Felhasználó
Nehéz döntés.Heti 2x találkozok vele,szerdán valahogy kinyögöm neki.
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Én is megosztottam az egyik terapeutámmal, és nem szidott le... Megértett, és azt mondta, ez teljesen normális, és ha nem lenne kötődés, nem tudnál megbízni és megnyílni neki. Bízz benne! Ha jó szakember, tudja kezelni azt is, ha 'túlságosan' kötődsz hozzá. Ez hozzátartozik a munkájához. Sok bátorságot kívánok, drága nebánts!
- nebants
- Nem elérhető
- Felhasználó
Elmondom neki,hogy mit érzek és remélem tényleg nem fog kiakadni.De meg kell védenem magam,elejét kell vennem annak,hogy visszaessek a vagdosás-evészavar ördögi körébe,mert úgy érzem ez a terápia visz bele most újra.
- Ági40
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
A túlzott kötődésről is azt tudnám mondani, hogy ezen is átestem az előző pszichológusommal elég keményen, de a mostaninak rögtön elmondtam, hogy úgy kezdjünk bele, hogy még egy ilyet nem bírok ki, és inkább bele sem kezdek. De ha ezt érzed is az elején, az is tipikus tünet, és hidd el, ha jó a pszichológusod, meg fog oldódni a terápia lezárásáig. Csak mond el neki.