- Köszönetek: 0
Kötetlen beszélgetések, üzenetek
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
A hétvégén pincérkedtem egy új helyen, a konyhán rámfördmedt a konyhás lány, hogy miért nem teszem már a tányért a saláta alá, mióta dolgozok itt, két hete?? Én meg épp hogy kinyögtem: csak egy napja vagyok itt... De olyan halkan, szerintem meg se hallotta. És ha megkérdeztem, melyik asztalhoz kell vinnem, nem mondta meg. 70 asztalos étterem, nem mehetek oda mindenkihez megkérdezni, hogy ezt rendelték-e... értem, hogy pörögni kell, és gyors is vagyok, de ha még új vagyok, nem tudom, minek hol a helye, és mit hogyan tálalunk... mert aki ismerős éttermekben tudja, hogy ahány hely, annyi szokás... Csak egy konyhás lány volt, mégis szégyenkezve álltam ott, holott nem voltam hibás.
Az abúzus következményeivel el tudok éldegélni, ugyanis párkapcsolat nélkül én egész jól elvagyok, nem hiányzik az intimitás az életemből, örülök, hogy kirepültem otthonról és végre szabad vagyok. De ha megaláznak, rámförmednek, ritkán tudok rögtönözni és megvédeni magam. Ezt a berögzött 'behúzom fülem-farkam' megoldást persze meg nem szeretem. Sokat változtam már, és néha ki tudok állni magamért, de ahhoz elképzelhetetlen sok felkészültség, rágyakorlás és erőgyűjtés kell. Én még a McDonald's-ban sem merek új menüt kérni, mert a berögzött McChicken menümet már begyakoroltam, és félek, nehogy valami újat kérdezzen... Tiszta röhej...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sunny
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- nyugodt
- Nem elérhető
- Felhasználó
jelen írta: Május biztos vagyok benne, hogy igaz mindkettő. Szeretet---szexuális bántalmazás. De ezt megbocsátani nem lehet, nem lehet semmissé tenni, nem lehat úgy csinálni, hogy ez van és kész. Azonban az igaz, és ebben hiszek, hogy ezzel együtt kell tudnunk élni. Ebbe beletartozik az, hogy l. tudunk majd párkapcsolatot kialakítani, nem csak ideig óráig. És nekem igen is "jólesett" a szemébe mondani minden mocskot, elkezdett sírni is egy idő után, ez meg szánalmas, és mondtam neki nem most kell sírni, hanem akkor kellett volna átgondolni mit tesz...
Mostanában olvastam egy könyvet a megbocsátásról. Ott szembesültem egy mondattal, ami nagyon belém ivódott: Ha az elkövetett bűnt nem ismerik be/bagatelizzálják/ nem próbálnak érte bocsánatot kérni, akkor nem is tudsz mit megbocsájtani! Egyszerűen lehetetlen valakinek megbocsájtani, aki nem ismeri el, hogy bűnös. Továbblépni lehet, nem foglalkozni vele lehet, együttélni ezzel a dologgal lehet, de megbocsájtani a szó valódi értelmében csak annak lehet, aki elismeri, vagy legalábbis tudja, hogy bűnös... nekem ez igaznak hangzott. Úgyhogy már nem akarok a szüleimnek megbocsájtani, mivel nem lehet mit... így nagyon megkönnyebbültem.
- Hajnalkám
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Hajnalkám
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
rotebeete írta: Hajnalkám, minden rendben lesz! Én is nagyon izgulok! Pedig ott sem leszek. Remélem, készül felvétel.
Sajnos el kellett jönnöm előbb, mert holnap munka. Nagyon megrázó volt, de egyben felemelő is. Én is várom, hogy majd meghallgathassam végig.
- gyerekes
- Nem elérhető
- Felhasználó
vagy legalább elegen? megesz a penész... még egy óra....
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- nyugodt
- Nem elérhető
- Felhasználó
Május írta: Nem akarok bántalmazott kisgyerek lenni, csak ez jár a fejemben, gyűlölöm az egészet!!!!! Egy erőszakos, idétlen, nyomulós ember lettem, mindig hülyét csinálok magamból, ilyen voltam már kicsinek, ezt is gyűlölöm!!!!! Hülyeség az egész, úgyse múlik el.
Tudod, Május, mi meg éppen így szeretünk, erőszakos, idétlen, nyomulós embernek... már, ha tényleg ilyen vagy, mert lehet, hogy innen nézve ez valahogy másként néz ki, a belső tükör néha torzít, és megtréfál bennünket. Ne is múljon el, ez a dacos düh ad erőt majd a továbblépéshez - én őszintém bízom ebben. Pláne, amióta kedden tapasztaltam, hogy a történeteink mélyen megragadják az embereket, és magukhoz ölelik őket, s vele minket is, a bennünk élő dühös, félős, síró, magányos kisgyereket.
- Hajnalkám
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Anoni Mara írta: Vegyetek Népszabadságot!
Ó, erről már lemaradtam. Mit írt?