- Köszönetek: 0
Kötetlen beszélgetések, üzenetek
- karácsony
- Látogató
rotebeete írta: Szerintem nagy különbség van a felnőtt, tudatos elkövetők és a gyerek elkövetők között. Lehet, rosszul látom, de én amit gyerepszichológiával kapcsolatban tanultam, és az élmények, amit gyakorlati tapasztalattal szereztem gyerekekkel ill. serdülőkkel kapcsolatban, nekem mind azt mutatta, hogy ők áldozatok. Akármit tettek, még ha embert is öltek, ők áldozatok, nem igazi elkövetők. Egy gyerek nem látja be a történtek kövekezményeit, mint egy felnőtt.
Ez nem is vitatott. Hitler fekete pedagógián nevelkedett, és kiírtotta a fél világot.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- karácsony
- Látogató
én is ezt ìrtam itt valamikor, az abúzus egy csebenhagyásos gázolás! Nincs szemtanú. A tettes elhajtott. Senki nem hisz neked, m nincs bizonyíték, vagy nem értenek meg. Bár látják, h össze vagy törve. A tettes éli az életét, és sokszor a bűnét sem látja be.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
Bizony sajnos-hálisten én sem vagyok több darabból. A pszichológus énem nem társalog külön a másikkal, aki mondjuk laikus. Azt nem állítottam, hogy bármilyen "részemnek" igaza lenne, nem kinyilatkoztatásnak szántam és nem is szakirodalomnak. Azt sem állítom, hogy nincs sokféle vélemény a közbeszédben.Anoni Mara írta: Teljesen egyetértek Alaine azzal, hogy Rotebeete-ének van itt helye, hiszen áldozat. De nem tudom hallani a történetének azt a részét, hogy ő hogyan tett kár másban - amennyiben tett. Előfordulhat, hogy az állandó lelkiismeretfurdalást, bűntudatot vetíti rá a történetének eme részére, így önostorozza magát, de ezt nem tudhatom, és bocsánat, nem is szeretném tudni.
És igen, úgy van, ahogy Karácsony mondja. Ha idejönne valamelyikünk egykori abuzálója, tárt karokkal fogadnánk-e? Volt már itt ilyen próbálkozás, durva is, szelíd is, mindegyik kivágta a biztosítékot.
Én nem tartom sántának a gázolásos metaforát. Igenis egy részünk meghalt az abúzusban, és nincs az a terápia, megbocsájtás, Húsvét és aprószentek, ami feltámasztaná. De ha a gázolásban "csak" a lábad vesztetted, azt sem növeszti vissza semmilyen enyhíti körülmény.
Pszichológusként bizonyára igazad van, a kórképhez hozzátartoznak az ilyen esetek is.De ennek a szakirodalomban van helye.
Ami az abúzorrá válást illeti, igenis sok pszichológus állítja - a legnagyobb jóindulattal, hogy gyakran válik áldozat elkövetővé. Holott erre nincsenek számok, csak azt tudod kimutatni, amikor felderített esetben az elkövető áldozat volt. Azt nem, hogy hány látens esetben nem válik elkövetővé az egykori áldozat. Tudom, hogy te nem így gondood, de a köztudatba ez ment bele, mert a csapból is ez folyik.
Az vagyok, aki vagyok és nemigen érdekel, hogy mi folyik a csapokból. A véleményemhez tartom magam és tiszteletben tartom mások véleményét bármilyen csapból jön.
Egyáltalán nem érzem magam vesztesnek, sem elgázoltnak. Büszke vagyok a túlélő játékomra és a bármilyen rendű rangú paciensek felé is ezt igyekszem sugározni. Ettől éreznek sokan hitelesnek., már aki. Aki meg nem, az nem......
A saját érzéseinek mindenki saját maga a gazdája.
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Kicsit azt érzem, nekem már itt nincs jogom hozzászólni semmihez sem... Áldozatból elkövető lettem pillanatok alatt.
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
Az átélt élményeink formálnak minket, de a döntéseink határoznak meg.
- Nenta
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Ettől függetlenül szeretetet igen. Ha otthon vagyok. Mert a sok-sok bántalmazás, lelki terror és abúzus mellett vannak szép emlékek is... Nekem nem csak a rossz emlékeken pörög az agyam. Lehet, ez is személyiségfüggő, de a hála, a szeretet, a pozitív érzelmek jobb hatással vannak rám, mintha bosszankodom... Nem azt mondom, hogy ezt rögtön meg lehet tanulni, de érdemes...
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
Természetesen az , hogy felneveltek, azért köszönettel tartozom nekik. Bár ez is kétélű dolog. Mert a fiamat nem azért nevelem, mert kötelező, hanem mert teljes szívemből teljes lelkemmel szeretem őt.
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó