- Köszönetek: 0
Tényleg segít a vallás?
- karácsony
- Látogató
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Portugál
- Nem elérhető
- Felhasználó
És hát igen, ez az "elmegyünk, és meggyónjuk" hozzáállás is elég dühítő tud lenni. Gyónás, bűnbocsánat, viszontlátásra. Most akkor hogy van ez...?
- karácsony
- Látogató
Aztán rájöttem,hogy nekem mennyire nehéz volt ebből úgy felébrednem, hogy ma már saját hitem van. Letérni a hit útjáról egyenlő azzal,hogy elveszíted a biztonságérzeted. Egyáltalán nem könnyű. Akik ezekkel a mondatokkal védik a zónájukat,félnek attól,aki megingatja őket a hitükben,mert azzal a biztonságot veszítik el. Ez mutatja azt is,hogy ez a fajta vallásos hit nem lehet elég erős, csak illúzió. A valami magasztoshoz tartozás ugyanúgy függővé tesz. Ezért kell megértenie a vallásos és nem vallásos embernek egymást,mert mindenki hisz valamit,de az igazi igazság mindenkinek önmagában van. A rossz is és a jó is. Az Istenhit nèlkül nem tudom,mennyivel lenne kevesebb jó ember a földön. De én inkább a buddhistáknak hiszek.
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Jó lenne, ha a téma lekerülne a terítékről, mert teljesen félreviszi a beszélgetéseket, és felesleges indulatokat kavar...
- karácsony
- Látogató
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Anoni Mara írta: A moderátorokat mindig kitöri a frász, mikor ez a topik felbukkan, illetve mikor a téma máshol előjön... És meg is értem őket: nagyon nehéz úgy beszélni erről a témáról, hogy ne sértsünk vele valakit. Ha hívő szól hozzá a témához, akkor rendszerint a hittérítés kategóriáját súrolja, és kirekeszti a nem hívőket, illetve a más vallásúakat. Ha ateista szól hozzá, az bántó lehet a hívőknek. Szerintem a vallás magánügy, ha valakinek segít, az jó, ha meg nem, ő más úton kell járjon.
Jó lenne, ha a téma lekerülne a terítékről, mert teljesen félreviszi a beszélgetéseket, és felesleges indulatokat kavar...
Kedves Mara! Azt hiszem, sokan azért irkálunk ide, mert azt hisszük, hogy ami nekünk segített, az másnak is segíthet akár. Legalábbis én így vagyok vele..
Karácsony, azt hiszem, "hitileg" (nem vallásilag.. ) nagyjából ugyanott tartunk, jó látni, hogy ebben is lehet hasonlóság valakivel.
Rotebeete, egyetértek..
- karácsony
- Látogató
nem szeretném a húrt feszegetni,nekem ez az utsó hozzászólásom a témában..
Engem hittanra járattak,ahol a pap azt tanította, hogy tiszteljem a szüleim, fogadjak szót, tekintélyt hangsúlyoztak, hatalmasnak mutatták felénk őket. Ha csak vert volna az apám, akkor is?!?!?! Utálom. Hozzájárult az áldozatszerephez az egész. Nem tudtam tisztán gondolkozni, én akartam a jókislány lenni, bűnösnek éreztem magam. Ez mind nem elég. Istent apaképként, férfiképént, tekintélyszemélyként, emberarcú képzetben ábrázolták. Tényleg legyen meg az ő akarata?!
Káros.
Hímsoviniszta.
Én nem csak egy oldalborda vagyok, hanem ugyanolyan emberi lény. A nőket bűnösként ábrázolják, mert letépték az almát.
Ezt a sok sületlenséget, hogy merészelték belénk sulykolni? Hozzájárul az áldozatszerephez, a bűntudathoz. Mert miért ver az apám..bűnös vagyok? Ver az Isten?
A Bibliát is többször átírták.
Mikor rájöttem, hogy ez az egész mire elég, elfordultam tőle. Érzelmi zsarolásra,manipulációra építenek. Istenfélést tanítanak. Akitől félni kell az szeret? Hozzájárult ahhoz hogy kussoltam és tűrtem.
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
karácsony írta: Lehet Alicia..
nem szeretném a húrt feszegetni,nekem ez az utsó hozzászólásom a témában..
Engem hittanra járattak,ahol a pap azt tanította, hogy tiszteljem a szüleim, fogadjak szót, tekintélyt hangsúlyoztak, hatalmasnak mutatták felénk őket. Ha csak vert volna az apám, akkor is?!?!?! Utálom. Hozzájárult az áldozatszerephez az egész. Nem tudtam tisztán gondolkozni, én akartam a jókislány lenni, bűnösnek éreztem magam. Ez mind nem elég. Istent apaképként, férfiképént, tekintélyszemélyként, emberarcú képzetben ábrázolták. Tényleg legyen meg az ő akarata?!
Káros.
Hímsoviniszta.
Én nem csak egy oldalborda vagyok, hanem ugyanolyan emberi lény. A nőket bűnösként ábrázolják, mert letépték az almát.
Ezt a sok sületlenséget, hogy merészelték belénk sulykolni? Hozzájárul az áldozatszerephez, a bűntudathoz. Mert miért ver az apám..bűnös vagyok? Ver az Isten?
A Bibliát is többször átírták.
Mikor rájöttem, hogy ez az egész mire elég, elfordultam tőle. Érzelmi zsarolásra,manipulációra építenek. Istenfélést tanítanak. Akitől félni kell az szeret? Hozzájárult ahhoz hogy kussoltam és tűrtem.
Karácsony, én látom ugyanazokat a visszásságokat a vallásban, az egyházakban, amiket te. Azért nem vagyok katolikus már. Viszont Istenre szükségem van, anélkül, hogy bárkit is irritálni akarnék ezzel. Bár lehet, hogy ez önmagában irritáló annak, aki nem hisz. Csak akkor nem tudom, hol a tolerancia? Mert én nem éreztem, hogy bántok olyanokat, aki nem hisz. Ha neki úgy jó, ha tud anélkül élni, hadd éljen úgy. Nyilván nem is tudom megszólítani azokat az embereket, ha a hitemről beszélek, akik ettől távol állnak. Nem is nekik szántam, hanem olyanoknak, akiknek ez megerősítés lehet. De ha ez itt tilos, akkor most írtam ide utoljára...
- karácsony
- Látogató
ezért is nehéz a moderátoroknak, amit Mara írt...
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Delila
- Nem elérhető
- Felhasználó
A hit nagyon jo dolog,atsegiti az embert a legnehezebb idoszakokon..Igen higyjunk magunkban,az eronkben,abban hogy lesz jobb is..
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
- karácsony
- Látogató
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
karácsony írta: Hú Alicia ezt a harag dolgot még senki nem fogalmazta meg nekem ennyire jól. Köszi. Iszonyat ihletem lett. Megyek írni. Ez most nagyon tetszik!
Örülök, ha előbbre visz valakit, amiket ide irkálok.. Merthogy ezért teszem..