- Köszönetek: 1
Kötetlen beszélgetések, üzenetek
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
rini írta: Szerintem itt közöttünk mindenki poszttraumás.
Számból vetted ki, Rini.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Köszönetek: 0
karácsony írta: Némileg örülök is, hogy kitört a botrány, mert végre lehull egy újabb lepel. Legalább ennek is eljött az ideje, és saját maguktól tárták fel a szemléletmódjukat.
www.nepszava.hu/cikk/1041121-a-nem-az-nem
Lám, hullik a lepel!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sunny
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
Alaine írta:
karácsony írta: Némileg örülök is, hogy kitört a botrány, mert végre lehull egy újabb lepel. Legalább ennek is eljött az ideje, és saját maguktól tárták fel a szemléletmódjukat.
www.nepszava.hu/cikk/1041121-a-nem-az-nem
Lám, hullik a lepel!
Hullik a lepel, ám nem vagyok benne biztos, hogy ez a leghatékonyabb út, hogy megértessük az emberekkel, miért baj ez, miért nem szabad ilyen filmeket csinálni. Nem lehet A Társadalomra haragudni. Szerintem a leribancozásnak, az áldozathibáztatásnak is olyan gyökerei vannak, mint annak, mikor nem hisznek az abúzus áldozatainak, és azt mondják, biztos kitalálja. Egy atavisztikus félelemmel szemben ez egy megküzdési mód, a tagadás egy válfaja, mennyivel könnyebb azt mondani, hogy kihívóan viselkedett a lány, mint azt gondolni, hogy bármikor megerőszakolhatnak minket, a lányainkat, elfogadni azt, hogy egy csomó állat él velünk egy társadalomban.
Persze ki kellett kérni magunknak ezt a filmet, persze fel kellett szólalni minden fórumon, jól van ez így. De a harc nem dac kéne legyen, nem a sértettség kéne hogy legyen a fő hang. Ennél okosabban kéne közelíteni a probléma gyökeréhez, mert így csak azt fogjuk elérni, hogy áldozathibáztatni nem lesz "politically correct", viszont az emberek többsége ezt fogja azért gondolni. Csak már mondani nem fogják.
Nem tudom, mennyire világos ez, remélem, nem sértek meg ezzel senkit, igazán nem célom. De valami hasonlót érzek, mint amikor megértettem, hogy nem haragudhatok a Világra, amiért az abúzus tabutéma, nem mészárolhatok le mindenkit, aki nem hisz a gyerekeknek, nem köphetem le mindazokat, akik elfordítják a fejüket, és hallani sem akarnak ilyen történetkről. Meg kellett tanulnom megérteni őket, és úgy érzem, ez egy célravezetőbb módszer. Miért nem akarnak hallani róla? Miért szeretik azt képzelni, hogy a gyerek kitalál dolgokat? Miért retteg mindenki a témától? Hogyan tudom "becserkészni" őket? Ahogy változott a szemléletem, a hozzáállásom, úgy változott a munkám hatékonysága. 2600 FB megosztásnál tartunk.
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
A tüntetés természetesen nem a leghatékonyabb módja a vélemény nyilvánításnak, de az egyik lehetőség és van, amikor szükséges.
Csak ismételni tudom magam, jó, ha sok és egyre több hang szólal meg, nekünk meg, mint a Társadalom egy részének az a dolgunk, hogy segítsük összehozni a jó hangokat. Gyűlölettel, daccal, köpéssel semmit nem lehet elérni.
Már írtam, hogy ez a fórum egy jó hang, utat enged a fájdalom, olykor a gyűlölet kifejezésének is, de tudjuk, hogy nem gyűlöletkeltésre játszunk.
- karácsony
- Látogató
Sunny ez tök nagy dolog!!!!
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
Pontosan így! Gyors és határozott fellépés, amikor kell! Ilyenkor kötelező a türelmetlenségnek hangot adni. Ennek közvetlen hozadéka, hogy az ártalmas és "tudatferdítő" videok nem kerültek szét a gyerekekhez a középiskolákba, hogy a kötelezően alapos és türelmes tudatformálóknak még több lehetetlennek tűnő feladattal kelljen megküzdeniük. Fontos, hogy a "türelmetlen" és a "türelmes" akciókban is lányok, fiúk, nők, férfiak közösen lépjenek fel.karácsony írta: Hát hova süllyedünk még????
Azt hiszem gyors és határozott fellépésre volt szükség, és szerencsére ez nem csak alapítványok részéről történt meg, hanem fiatalok, fiúk, férfiak is megosztották a fb-on kikérve maguknak ezt az egészet. Bravo!!
Sunny ez tök nagy dolog!!!!
Sunny is leküzdötte a személyes szorongását és kiment, mások is kimentek bátran. Tudnunk kell, hogy az utcai tiltakozás, bármilyen jól szervezett, kockázatos és ezt a félelmet is le kell küzdeni. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az nem tesz semmit, vagy nem bátor, aki nem megy tüntetésre......
A lényeg: nem süllyedünk sehová ! ! ! !
Inkább emelkedünk és nem kell a felhőkbe szállni, elég a talajon megvetni a lábunkat, az se könnyű.
- karácsony
- Látogató
Igen Alaine, a vetítésre gondoltam én is a gyorsaság kapcsán. Belegondoltam, hogy esetleg egy abúzus áldozatával is megnézetnek egy ilyen videót...hát nehéz nem feltennem a kérdést.
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó
Tudjuk, hogy aktuálpolitika és ilyen olyan kormányzat mindig volt, van és lesz.karácsony írta: Ja még Mara észrevételéhez szeretném hozzáfűzni, hogy én is remélem, hogy nem aktuálpolitikai fegyverként fogják ezt felhasználni. Amúgy meg egyik kormányzat sem tett túl sokat a nők és a gyermekek védelmében.
Belegondoltam, hogy esetleg egy abúzus áldozatával is megnézetnek egy ilyen videót...hát nehéz nem feltennem a kérdést.
Azt is tudjuk, hogy a nevelő célzatú "gagyi" szórólapok és videók vagy egyebek mindenkire nézve ártalmasak, bármilyen szándékot tulajdonít magának az alkotója.
Az a lényeg, hogy sokan felfigyelnek rá és leállítják, ha kell.
Vagyis jogos az aggódás és feltehető a kérdés a süllyedésről, de szerintem a legjobb válasz, amit adhatunk rá, hogy
a Remény hal meg utóljára!
Elküldöm nektek a számomra kedves remény ódát az Eredeti (kirekesztett, magányos, töprengő) emberekről, a sokak által kedvelt Kurt Vonnegut "Halálnál is rosszabb" című kötetéből:
"Ha az embernek nincs már vesztenivalója, akkor szabadon gondolhat bármit, mert a többség gondolatainak szajkózásától már semmilyen előnyre nem számíthat.
Az Eredetiség szülőanyja a Reménytelenség.
Van az Eredetiségnek három szép leánya is,
ők tehát a Reménytelenség unokái.
Sorrendben:
Remény, Másik Iránt Érzett Hála, és Rendíthetetlen Önérzet." :
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
A videó ide is eljutott, bár nincs nagy visszhangja. Szerintem már senki nem lepődik meg semmin, ami a magyarokkal kapcsolatos.
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- karácsony
- Látogató
-Miért a remény hal meg utoljára?
-Azért, mert ő a gyilkos.
- Alaine
- Nem elérhető
- Felhasználó