- Köszönetek: 0
Titok
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Mikor olvastam a történeted, már akkor gondoltam, hogy Csernusról volt szó.
- Angyalka
- Nem elérhető
- Kitiltva
- karácsony
- Látogató
Egy biztos, hogy én egy ilyen esemèny utàn-még ha én is robbantom ki-nem tudtam volna szerintem érzelmileg kimászni belőle, mert ez nekem már a kínzás kategóriája és mindig félnék, hogy képes lenne-e újra bántani. Vagy elég lenne-e egy félreértés.
huh...szóval szerintem is nagyon erős vagy!
- eperke
- Nem elérhető
- Felhasználó
Az utolsó kommentedhez:
Nem lehetett könnyű, a férjed mellett maradni. Nekem egészen biztosan nem ment volna így, ahogy neked. Még ha értem is, hogy miért tette, ha oka is volt arra, hogy dühös legyen, még ha utána mellettem állt volna, akkor is minden kisebb-nagyobb nézeteltérésünknél ott motoszkálna bennem, hogy most vajon megint elönti-e az agyát a vörös köd… Félnék tőle, és soha többet nem tudnék benne teljes mértékig megbízni. Ha lenne gyerekünk, az ő kedvéért lehet, hogy maradtam volna. Talán. De a bizalom nem lett volna a régi soha többet.
Lehet, hogy „csak” azért gondolkodom erről ennyire szélsőségesen, mert anno az erőszak nálam szó szerint erőszak volt, így már világ vége van akkor is, ha valaki megszorítja a karom…
Karácsony, szerintem is egészen biztosan mindenki képes ölni. Alapjáraton még a legyet is sajnálom leütni (inkább megpróbálom kikergetni az ablakon), de ha pl. a szeretteim, vagy az én életemre támadna valaki, egészen biztosan megölném, ha lenne rá lehetőségem. Részemről a jogos védelemből elkövetett agresszióval nincs probléma.
- karácsony
- Látogató
Olyan szinten vagyok, hogy ha valaki jön mögöttem az utcán rosszul vagyok tőle.
Én is így gondolom, hogy ebben az esetben bárkiben megvan a képesség az ölésre. Nem biztos, hogy megtennéd. De, ha meg is tennéd, utána mégis rosszul éreznéd magad. Valószínűleg az átélt szitu miatt. A trauma és gyógyulást még mindig nem bírtam végigolvasni, de írnak a katonákról, hogy mit élnek át, hogy élik meg. Ez szokott a szemem előtt lebegni, hogy ugyan bárki képes rá, de ha lezongorázza magában egy ilyen helyzet végkimenetelét, már nem vagyok benne biztos, hogy én pl. megtenném fölényes helyzetben. Azt hiszem,, tudnám magam kontrollálni. Ha nem nem. Egyetértek a jogos önvédelemmel.
És még az jutott eszembe, hogy amikor a földön fekve apám a kurva szó kíséretében leköpött én azzal a szándékkal indultam utána, miután összeszedtem magam, hogy bele fogok vágni egy kést. Emlékszem a képkockára, ahogy pillanatok alatt elöntött a düh, és láttam magam előtt, hogy mit akarok tenni, ha anyukám nem áll elém, nem tudom mi lett volna. Ma viszont már úgy látom, hogy ezt nem tenném meg, de akkorát bevernék neki még most is, ahogy erre visszaemlékszem.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- eperke
- Nem elérhető
- Felhasználó
Karácsony, nálam egészen biztosan homokszem van még a gépezetben e téren (is). Félek sötétben bárhova is menni. Rühellem, ha bárki – a párom kivételével - megérint, megpuszil, akkor is, ha rokonról, vagy nőről van szó. Max. egy kézfogást tudok elviselni vérnyomás-emelkedés nélkül. Ha kettesben kell lennem egy férfival, azonnal megszólal a vészcsengő a fejemben, és azt keresem, merre lehetne menekülni, ha a szükség úgy hozza, vagy van-e valami fegyverként is használható cucc a közelben. Nem tudom, hogy ez elmúlik-e valaha. Sőt, néha azt sem tudom, hogy akarom-e, hogy elmúljon. Valahogy mindig úgy hozta az élet, hogy mikor épp kezdtem ebből lejjebb adni, és elhinni, hogy alaptalanul félek, történt valami kisebb-nagyobb dolog, ami az ellenkezőjét bizonyította.
Azt hiszem, félek nem félni. Én ezt az egészet nem tudom harmadszor is végigcsinálni. Valószínűleg soha nem tudnám megbocsátani magamnak, ha ennyi „rutin” után sem tudnám kivédeni.
- karácsony
- Látogató
Eperke, ez mind ismerős. Nem vagy egyedül. Amúgy nagyon erős vagy, hogy ilyen múlttal a hátad mögött egyedül lavírozol.
Akkor maradjunk annyiban, hogy ami nem öl meg az megerősít.
- eperke
- Nem elérhető
- Felhasználó
Mindig azt gondoltam, gyűlölöm, és boldog leszek a temetésén (vagy ha az azért nem is, az biztos, hogy sírni nem fogok). Nemrég beteg lett. Én pedig megsajnáltam, méghozzá nagyon!!! Szánalmas. ???
Köszönöm Karácsony!
Azt nem tudom, hogy erősebbé tesz-e az, ami nem öl meg… Talán inkább csak mássá. Hogy ez jobb-e, vagy rosszabb, mint ami eredetileg lettem volna, az persze sosem fog kiderülni.
- karácsony
- Látogató
Nem szánalmas, de azt hiszem, sejtem, mit érzel. Nehèz ezt megfogalmazni, hogy mi lehet. Talán az a szeretet, amit sohasem tudtál érezni iránta, mert nem érezhetted, hiszen esélyed sem volt rá, és megijedsz tőle, és azt mondod, hogy mindezek utàn? Na nehogymár, hogy megsajnáljam.
Lehet, hogy az ő szenvedèse ad valamit. De nem tudom, hogy ez, hogy tudja mozgósítani a sajnálatot vagy miért pontosan.
- karácsony
- Látogató
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin