- Köszönetek: 0
Harag, megbocsátás....
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alicia09
- Témaindító
- Nem elérhető
- Kitiltva
jelen írta: Alicia te mit gondolsz? Mit tanácsolsz? Konkrétan hogyan éljem túl a napokat? Nincs kedvem találkozni senkivel, kimenni sincs kedvem, illetve hétvégén egyébként is a barátnőim a családjukkal vannak, mint minden normális ember. Én a kisfiammal, aki a családom, de aggaszt az is, hogy szegényke tutui nem boldog így, hogy én se. Csak sírok sírok sírok. Pedig semmi értelme tudom én, csak hát...Egyedül vagyok, egyedül is leszek, mivel ez a kapcsolat sem sikerül, nem is tudok bízni senkibe. Egyszer el fogok jutni oda, hogy tudok bízni?????? Ma felhívott anyu, 2 hét után, és beszélt a semmiről, meg hogy a barátnőinek már meghalt a férjük, minden nap mennek a temetőbe, biztos lelkiismeret furdalásuk van valamiért. Na de bezzeg neki nem lesz---,mondta ezt nekem anyu, de semmit sem mondtam erre , erőm sincs semmire...Gyűlölöm az egészet, behányok az egész világtól, ez egy rohadt hazug világ, és én is hazudok, minden nap viselem a maszkot az emberek kolegák előtt, mindenki előtt, már ezt is utálom.
Kedves Jelen, köszönöm a bizalmadat! Nagyon értem, érzem, amin keresztülmész, benne voltam nyakig. Hogy ennyire egyedül vagy, az nagyon rossz lehet. Én is átéltem, hogy a világon senki nem érti a bajomat, és teljesen egyedül vagyok, mint egy üvegkockában, ahogy Május írja. Nekem is csak rossz kapcsolataim voltak, amíg el nem jutottam oda, hogy megérdemlem a szeretetet, tiszteletet. Ehhez meg kellett tanulni magamat tisztelni.
Igen, el fogsz jutni oda, hogy tudsz majd bízni, csak ne add fel! Sok lelki munka.. Igen, a világ egyik fele rohadt, szemét, de ne félj, mert vannak jó emberek, rendes pasik is valahol, de míg nem hisszük el, hogy megérdemeljük, nem találnak meg minket, mert nem érezzük méltónak rájuk magunkat.
Ha tanácsot tudok, talán annyit, hogy próbáld megfogalmazni, hogy miben vagy, és próbáld meg ezt kicsit kívülről nézni. Fogalmazd meg az érzéseidet. Talán valahogy így:
"Utálom ezt az egész világot! Milyen szemétség, hogy ez az egész velem megtörténhetett! Hogy akiknek a legjobbat kellett volna adni nekem, apám anyám elárultak, nem törődtek velem! Utálom őket ezért, amihez jogom van, sőt...! Én nem ezt érdemeltem volna tőlük! Azt sem érdemlik meg, hogy egyáltalán foglalkozzam velük.
Most miattuk szenvedek, de ki fogok jönni ebből az állapotból, mert a kisfiamért meg kell gyógyulnom. Még szerencse, hogy a kisfiam óvodába is jár, olyankor nem érzi biztosan a szenvedésemet.
Most sokat sírok, mert az segít kimosni a bennem levő fájdalmakat... stb"
Valahogy így, de Te fogalmazd meg Magadnak.. És ha van más ötleted, az hogyan érezd magad jobban, az a legjobb! Pl nekem azt is mondta egy terap, hogy mit szeretnék enni? Főzzem meg magamnak. Minek tudok örülni? Fák, virágok madarak... Örüljél a kicsi fiadnak, milyen aranyosan játszik, miket beszél, jogod van örülni. Tudom, ilyenkor nehéz az öröm, de ha kicsit tudsz örülni az is jó. .
Gyógyszert nem ajánlottak? Átmenetileg van, hogy lehet rá szükség, bár jobb kerülni, ha lehet.
Hajrá!!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
Köszönöm. Most nincs erőm kimenni sehova, meg ráadásul totál ki van sírva a szemem, de nagyon. A kisfiam eljátszik, mesézik, most el van így. Örül egyébként ha nem kell kimenni, egész heti ovi után, örül, hogy itthon azt csinálhat amit akar. Mindjárt lefekszem mellé, most délutáni kis pihi lesz. Most ebédelt meg. Nekem nincs étvágyam hetek óta szinte. Erőm se. Mitől is lenne így. A táppénz azért jó ötlet, mert ilyen állapotba nem mehetek dolgozni, nem "hétköznapi" munkám van. Legalább az álarcot tudjam vissza venni, picit le kell nyugodnom, csak picit, hogy el tudjak indulni legalább dolgozni.
Jó hogy vagytok, ti megértitek MI A FENE EZ????? a barátnőim tuti nem értik...fogalmuk sincs erről...persze jobb nekik így, ne is tudják meg soha ezt milyen ez...bár a gyerekkoruk már rég elmúlt, így erről már "lemaradtak" ez nagyon idézőjelbe
- Alicia09
- Témaindító
- Nem elérhető
- Kitiltva
Nekem is segít a sport..
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Május írta: Vannak barátaim, de csak sürgetnek, hogy legyek már jól, előre kell nézni, ami elmúlt, az elmúlt...
Szia Május, még nem "találkoztunk"! Ez az emberek normális reakciója, és nem rosszindulatból mondják ezt a hülye tanácsot. Nem értik, hogy nem lehet csak úgy lapozni, mintha mi sem történt volna, úgy előre menni, hogy nem nézel sosem hátra. Mert ha nem nézel sosem hátra, nem fogod érteni, miért imbolyogsz, mikor előre mész. Így aztán nem marad más, mint szépen elmagyarázni nekik, hogy neked az a jó, ha felszínen tartasz dolgokat, így leszel pl. magaddal szemben megbocsájtó.
Van ebben azt hiszem valami önvédelem is, legyél már jó, nézz előre = legyél szórakoztató társaság, ne emlékeztesd őket arra, micsoda szarságok vannak a világban. De ez az önvédelem egy ösztön, és mi is jobban járunk, ha megértjük őket, és szép lassan megértetjük velük magunkat.
Jelen, próbálj meg ebben a nehéz helyzetben az anyai ösztönökre támaszkodni, legyen a kisfiad jólléte az "alibid", hogy jobban érezd magad. Mondd azt magadnak, hogy miatta kell jobban légy (ez részben igaz is), és akkor talán kevésbé fogod magad beleengedni a depresszióba. Mert amikor az ember hagyja magát így elsűllyedni, az az önbántásnak is egy formája, tudod, hogy ha kalimpálnál, kimásznál a vízből, de csakazértsem kalimpálsz, hogy jól fájjon. Viszont ami neked fáj, az a fiadnak is fáj, gondolj erre, remélem, ez erőt ad.
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
1 éve járok pszichológushoz, mikor leszek már jól??? Igen anya vagyok, ez valóban ad némi erőt, legalábbis holnaptól, mert ma gyenge vagyok nagyon.
- Angyalka
- Nem elérhető
- Kitiltva
jelen írta:
Jó hogy vagytok, ti megértitek MI A FENE EZ?????
Talán ez posztraumás fázis... Ha kiderülne mi hozta elő, akkor el is illanna a felismerés erejétől.
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alicia09
- Témaindító
- Nem elérhető
- Kitiltva
Mesélj!
- Alicia09
- Témaindító
- Nem elérhető
- Kitiltva