- Köszönetek: 0
Anoni Mara írta:
Ahhoz, hogy a harcunkban eredményesek legyünk, létfontosságú, hogy megértsük, miért ennyire tabu még mindig a szexuális abúzus, mi ez a rettegés, ami a témát övezi. Ha valaki nem érintett, miért retteg meghallgatni egy ilyen történetet?
És szerintem jó, hogy a megértéssel próbálunk közelíteni a társadalom felé, nem haraggal és daccal. Nem provokációval.
Pl. nem vagyok benne biztos, hogy ez a "Ribivonulás" egy jó út. Nem így fogják a problémát közel vinni az emberekhez. Pedig ez lenne a cél, nem?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Hajnalkám írta: Ami a ribitémát illeti: talán kicsit szélsőséges lesz, amit most írok, de még a valódi ribiknek, azaz prostituáltaknak is meg kellene, hogy legyen az a joguk, hogy nemet mondjanak. És ha bárki ennek ellenére létesít velük szexuális kapcsolatot, az erőszakot követ el.
Ez most csak úgy eszembe jutott.
Anoni Mara írta: Ismered azt a viccet, "hú de laza"?
Nekem - nekünk, a csapattal - muszáj más fejjel gondolkodnunk. Ahhoz, hogy a harcunkban eredményesek legyünk, létfontosságú, hogy megértsük, miért ennyire tabu még mindig a szexuális abúzus, mi ez a rettegés, ami a témát övezi. Ha valaki nem érintett, miért retteg meghallgatni egy ilyen történetet?
És szerintem jó, hogy a megértéssel próbálunk közelíteni a társadalom felé, nem haraggal és daccal. Nem provokációval.
Pl. nem vagyok benne biztos, hogy ez a "Ribivonulás" egy jó út. Nem így fogják a problémát közel vinni az emberekhez. Pedig ez lenne a cél, nem?
karácsony írta:
Hajnalkám írta: Ami a ribitémát illeti: talán kicsit szélsőséges lesz, amit most írok, de még a valódi ribiknek, azaz prostituáltaknak is meg kellene, hogy legyen az a joguk, hogy nemet mondjanak. És ha bárki ennek ellenére létesít velük szexuális kapcsolatot, az erőszakot követ el.
Ez most csak úgy eszembe jutott.
Igen! Meg ugye annak is van irodalma, hogy mi vezet arra vkit, h a testét áruba bocsássa, csak az megint egy másik téma lehetne.
A "ribivonulás" nekünk itt pl. arra jó, hogy sokféle gondolatot egyeztessünk, tehát gondolkodunk róla, ami már önmagában is a "megelőzés" fontos része.Koppány írta:
A ribivonulásban nekem csak az Hiányzik, Hogy nagyon egyoldalúan és felszínesen van kezelve a téma. Ezek a rendőrségi videók nagyon erőltetettek és suták voltak. Nem egy spilberg a rendőrség. De a maguk módján szerintem megtették amit tudtak. És az sem mellékes, hogy Pécsen készült a videó, abban a városban, ahol a polgármester lányát 2 éve majdnem megerőszakolták az utcán. Szerencsére ő meg tudta védeni magát és el tudott menekülni. Gondolom ez is közrejátszott abban, hogy ilyen videóval jöttek ki a helyi rendőrök. És ha másra nem, arra biztos jó volt, hogy a közvélemény elég sokat foglalkozott a dologgal. Ami minden megelőző kampány lényege. Szóval ilyen szempontból szerintem hasznosak a hétfejű sárkányok. és azok az emberek, akik így vagy úgy, sután vagy egyenesen provokálóan, de mernek beszélni róla. Pont mint azok a barátaim, akikről az első bekezdésben írtam.
"
rotebeete írta: Koppány, ennyire nem lehet elvárni az emberektől, hogy kiszűrjék az elkövetőket... Amikor tavaly megerőszakoltak, nekem is volt egy rossz előérzetem, de nem ítélkezhetek előre olyasmiről, ami nem történt még meg! Ez fontos!
Pont pénteken osztottam meg azt a gondolatot a terapeutával, hogy félek, egyszer én is elkövető leszek. Fájdalmas volt, amikor rákérdezett, hogy vannak-e ilyen vágyaim, mintha a húsomba vágtak volna, olyan volt ez a kérdés... Tudtam, hogy félre fogja érteni, hogy nem tudom átadni azt, ami bennem van. De traumaterapeuta, és idővel egyre jobban megismer és átlát engem. Ő is elkezdte nekem magyarázni, hogy nem minden áldozatból lesz elkövető, sőt. És ami a legnagyobb döbbenet volt, hogy tévedés, miszerint minden elkövető áldozat volt. Azt mondta, ez nem feltétlenül van így. Ebbe én őszintén szólva összezavarodtam, mert akkor honnan veszi az ember ezeket a késztetéseket... De úgy tűnik, vannak akiket sose abúzáltak, vagy nincsenk szexuális úton traumatizált tapasztalatuk, mégis pedofilok lesznek.
Amikor én megosztottam a gondolataimat a terappal, amik általában foglalkoztatnak (egész nap), azt mondta, ezt felsorolni is terhes, nemhogy ezeken agyalni... Úgyhogy ennek a rendőrségi videónak is jó üzenete volt számomra: b*ssza meg, hát én tehetek róla, hogy megerőszakoltak. Pedig kurvára nem voltam se kifestve, és miniszoknya se volt rajtam. Csak egy hatalmas télikabát, amit úgy összehúztam, hogy kb a fejem nem látszott ki. Nem ismeretlen volt az elkövető, de nyilvánvaló, hogy eltervezte a dolgot, és nem hirtelen felindulás volt. De ha az is lett volna, az se mentség. Menjen a francba a rendőrség, úgy szégyellem magunkat, hogy hihetetlen. Itt szégyenkezek a hülye hírek miatt...