- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Május írta: Csak a gyógyszer testi részéhez szeretnék mondani valamit. Augusztus óta először ma éjjel aludtam. Felébredtem, de vissza tudtam aludni. Nem altató, csak szorongáscsökkentő.
Persze egész nap viaskodom, szabad-e, lehet-e nekem ezt. A másik gyógyszert még nem tudom.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
pipacs írta:
Május írta: Csak a gyógyszer testi részéhez szeretnék mondani valamit. Augusztus óta először ma éjjel aludtam. Felébredtem, de vissza tudtam aludni. Nem altató, csak szorongáscsökkentő.
Persze egész nap viaskodom, szabad-e, lehet-e nekem ezt. A másik gyógyszert még nem tudom.
Május, örülök neked én is!
A gyógyszer csak gyógyszer. Semmi más. Kémia, meg biológia. Nem csodaszer. Nem szabad meg megjár.... Az így van. A hatása is, az így van. A legjobb, amit ezzel tehetsz, hogy minden ezzel kapcsolatos félelmet, szorongást beviszed a terápiádba. Nálam így nyer értelmet legalábbis.
A terápiáddal hogy állsz?
pipacs írta: Én is gyakran kételkedem. Hullámokban jön, van, hogy mást sem bírok hajtogatni, hogy mi van, ha csak én túlzom el az egészet, és valójában az egész egyáltalán nem is úgy volt, ahogy elmondom, emlékszem? Borzasztó.
A gyógyszerre visszatérve, szerintem pszichiátriai szer esetében nem érdemes félmunkát végezni. Ha elkezded, akkor szedd az előírt adagot, különben nem épül ki a hatása. Ez nem olyan, mint a fájdalomcsillapító, amiből talán fél is elég, mert enyhíti a fájdalmat. Ha meg nem tetszik a hatás, akkor abba is lehet hagyni. De mindig érdemes az orvosra támaszkodni ebben.
pipacs írta: Ez most nem kötődik annyira szorosan a témához, de valami hasonlót érzek. Néhány dologban már látom, hogy nem működöm jól, és már nem is akarok ugyanúgy működni, viszont nem tudom, hogy kellene. Eszköztelen vagyok néhány régi, ismerős, bejáratott szituációban. Lebegek. Ez szorongató. Sem régi nem vagyok, sem új.
Hú, Pipacs, most megkönnyebbültem ettől. Nálam is pont így volt. Nyáron lett nagyon rossz nekem, a pszichológus szerint akkor romlott látványosan az állapotom. Beszéltünk róla, és akkor jött ez, amikor részletesen kezdtem beszélni a gyerekkoriról, akkor jöttek a pánikrohamok, a vagdosás, evészavar, akkor mondta először az orvost. Én azóta őt hibáztattam, hogy keveredhettem ilyen állapotba pszichológus mellett, hogy nem jobban lettem, hanem rosszabbul. Azóta rengetegszer beszippant a szorongás, megszűnik tér és idő, és csak az eszeveszett félelem marad. Ő azt mondta, ha az ember nem tudja magát megnyugtatni, akkor kell valami, ami segít megnyugodni, mert terápia közben is csak szorongok és gyanakvó vagyok, alig lehet velem beszélni. Akkor lehet, hogy nem ő a hibás, hanem a dolgok természete ilyen?pipacs írta: Ez az egész akkor kezdődött, amikor elkezdtünk mélyebbre ásni a terápiában, nagyjából egy éve. Aztán durvult a helyzet folyamatosan, ez vezetett a gyógyszer ötletéhez is. Azóta csökkentek a rossz időszakok.
Éjszakánként gyakran voltak pánikrohamaim (alvás közben), rémálmok, emlékbetörések, ezek után napközben sokat és erősen szorongtam meg voltam disszociatív. Ez sokat javult a terápia és a gyógyszer hatására, de van még min dolgozni.... Könnyebb lett, de még mindig nagyon nehéz.