- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Május írta: Pipacs, nagyon hálás vagyok neked , és sokat segített az őszinteséged, köszönöm!
Még lennének kérdéseim... Nem félsz attól, hogy a gyógyszerszedés egy életre szól? És a környezettől függetlenül nem érzed kudarcnak, hogy ilyen segítségre is szorulsz? Én pl egyáltalán nem gondolok rosszat rólad, hogy gyógyszert szedsz, de te ezt magaddal meg tudtad beszélni?
Meg nekem az tűnik hihetetlennek, ha bekapok bár gyógyszert, attól jobb lesz az életem, mert úgy gondolom, attól nem lesz párkapcsolatom, nem lesz gyerekem, nem törlődik el a mocskos múltam, szóval akkor mi oldódik meg?
Én magamban azt nem tudom elrendezni, hogy ide jutottam, mert a pszichiáter azt mondta, hogy a gyógyszer mellett pszichoterápia is kell, szóval nehéz, hogy ennyi külső segítségre szorulok. Én mindig erősnek gondoltam magam, olyannak, aki mindent kibír, szóval megdőlni látszik a magamról kialakított kép...
Este megint teljesen beszippantottak a rossz érzések, azt éreztem, belehalok, és megint átfutott az agyamon, mégiscsak be kellene venni a gyógyszert, mert ez így elviselhetetlen.
Karácsony, ez most olyan lesz, mintha magamnak mondanék ellent: van, amit az ember egyszer kibír, aztán 10 év múlva nem, és csak mennek az évek anélkül, hogy az igazi probléma ott mélyen megoldódna. Nem tudom, hány éves vagy, de sokat olvastam róla, az abúzus sokáig tud mélyben maradni, aztán az élet közepe felé, a harmincas években teljes erőből előtör. Hogy ami védekezés addig működött, az eddigre teljesen összeomlik.
Nem egészen ide illik, de szeretném megosztani veletek. Rengeteget olvastam az abúzusról, és egy idő után rájöttem, "rólam írták" a szakirodalmat. Hogy élsz 30-40 évig látszólag rendben, aztán csak előtör ez az egész, pl újabb trauma, egy közeli hozzátartozó halála felszínre hozza. És akkor értelmet nyer egy csomó régi dolog, az egész életen át tartó szorongások, a többszöri pszichológus, pszichiáter, a megmagyarázhatatlan betegségek, a párkapcsolati konfliktusok, szóval nálam minden pontosan így történt. Amikor most voltam a pszichiáternél, csak a tüneteimet mondtam el, ő meg ezek után rákérdezett, ért-e engem gyerekkoromban szexuális bántalmazás. Szóba sem hoztam, sőt, úgy mentem oda, hogy erről hallgatok.
És ami nehéz: hogy még mindig kételkedem, igaz-e ez az egész, nem csak én találtam-e ki gonoszságból.
Ez kicsit hosszúra sikeredett
Május írta: Jó erről beszélni! Bevettem egy felet. Aztán majd meglátom.
karácsony írta:
Május élsz még?
Május írta:
karácsony írta:
Május élsz még?
Aranyos vagy!
Élek. Igaziból semmi mást nem éreztem, csak hogy az egész testemben, izmaim lévő állandó szorítás meg görcs elviselhetőbb. Álmos se lettem, semmi különös.
A döntéshez hozzátartozik, hogy a legjobb barátnőm orvos, majdhogynem ez a profilja. Fura az élet. És vele is megbeszéltem mindent a gyógyszerről.
A lelki része sokkal nehezebb, hogy ide jutottam, ez keserít el. Az jár folyton a fejemben, mi van, ha mindenki téved? A pszichológus, a pszichiáter, a barátnő, és mégsincs szükség gyógyszerre. Mi van, ha valamit rosszul mondtam el, és mégsem olyan komoly a dolog? Mind azt mondták, hogy nagyon sok a tünetem, és az ekkora szorongás sokkal ártalmasabb az egészségre, mint egy kis gyógyszer. Mi van, ha véletlenül hazudtam nekik? Mi van, ha csak bebeszélem magamnak az abúzust, az erőszakot?
Ebben az egészben minden, de minden nagyon nehéz.