- Köszönetek: 0
A terápia értelme
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Összetörte a szívemet. És ami a legrosszabb volt az egészben, hogy nem tudtam rá haragudni, annyira szerettem, és annyira hálás voltam neki a figyelméért, segítségéért... Szarban hagyott, méghozzá nagyon csúnyán. Sose fogom elfelejteni azt az ülést. Negyed órán keresztül beszélt, hosszasan elmagyarázta, hogy alakult az élete, a pénzügyi dolgai, én meg csendben hallgattam. A köszönésen kívül én nem szóltam semmit, nem szakítottam félbe. Csak ültem, és hallgattam... Kétségbe volt esve, lelkiismeretfurdalása volt. Már majdnem sírt, és nem győzött bocsánatot kérni tőlem. Úgy éreztem, mintha nem lett volna a talpam alatt talaj. Mintha minden kicsúszott volna alólam. Nem bírtam megszólalni a csalódottságtól, szomorúságtól, veszteségtől. Néma csend volt... És kérlelte, hogy szóljak már valamit. Bármit. Dühöngjek, üvöltsek vele, legyek vele mérges... De nem ment. Annyira mélyen fájt, hogy nem ment. A tárcámért nyúltam, kitettem az ülésért a pénzt, és felálltam. Ő ott elkezdte mondani, hogy még nincs vége az ülésnek, maradjak még, beszéljük meg, vagy ha menni szeretnék, akkor legalább ne fizessek ennyit... de nem szóltam semmit. Csak kisétáltam az ajtón. Az első dolgom volt, hogy össze vissza szabdaltam magam. Alig bírtam elállítani az érzést. Nem éreztem semmit, csak nagy mélységet, és valahogy ezt ki kellett eresztenem... Amikor a buszon ültem, küldött egy smst, hogy ő nagyon örülne neki, ha a következő héten mennék hozzá a megszokott időpontban. Azt hiszem egy teljes hétig nem válaszoltam, csak egy pár órával az ülés előtt, hogy elmegyek az ülésre, de ez lesz az utolsó. Lezárjuk, elbúcsúzunk egymástól, és itt ennek vége.
Azt hiszm, fájt neki. Azt remélte, hogy amíg kiköltözik, pár hónapig még járni fogok hozzá. De én erre képtelen lettem volna. Békében váltunk el egymástól, de nekem még mindig fáj. Lassan három éve már...
Azóta nem sok bizalmam van a terapeutákkal. Mindig attól félek, faképnél hagynak, és megint egyedül maradok.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Amikor azt mondtam, 1,5 éve, hogy mindenki cserbenhagyott, vége a világnak, összefutottam egy régi barátnőmmel, és olyan sokféleképp segített rajtam, hogy el nem tudtam volna képzelni, hogy még ilyen van egyáltalán, amikor már ott tartottam, hogy talán a lakásom sem marad meg, és kegyelemkenyéren fogok élni. Ilyen veszély fenyegetett.. És most itt vagyok, van hobbim, építem az életem, csökkentem a "gyógyszarokat", mert jó terapeutám van, aki szintén oly módon segít, ahogyan azt terápiából még nem ismertem. Vannak csodák, én is tanú vagyok erre. ..
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
jelen írta: Saját tapasztalat, van értelme a terápiának. Volt, hogy már nagyon nagyon rosszul voltam, nem sok "Kiutat" láttam, nyilván tudtam, hogy küzdeni kell. Most ott járok, hogy elvagyok. Hol jobban, hol rosszabbul, de VAGYOK. Küzdök azon, hogy fel tudjam dolgozni a múltat, ezzel tudjak élni, és nem csak vegetálni. Hanem ÉLNI! Nálam pl. sok fajta kényszeres függés volt, úgy értem pl kényszeres beszámolás mindenről anyunak, ez már annyira leredukálódott, hogy szinte nem is beszélünk telefonon se. Nem jó, de jobb, mint ami volt. Másik példa, kényszeresen azt éreztem, hogy nekem együtt kell élnem egy "férfival" mert nélküle nem vagyok egész. Most meg jó így , nincs az a fajta kényszeres függés. Biztos tudjátok miről beszélek. Sok mindenre rájöttem a terápia alatt. Több mindent magammal kapcsolatban meg is értek. Szóval szerintem hasznos dolog. Nem tudom hol a vége, nem tudom mikor leszek és milyen az, hogy jól vagyok, de Vagyok.
Jelen, ez szuper! Emlékszem, amikor alig bírtad ki, hogy elhagyott a pasi. Talán alig több, mint fél éve, és most itt tartasz! Nekem is "vészesen" gyógyul a pasifüggőségem a terápia jóvoltából. Alig 2 hónappal utánad hagyott el engem is a "nagy Ő"..
Meg, amit anyukádról írsz! Tök jó, meg az egész!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
Igazából néha nem is értem, hogy a nők hogyan képesek lefeküdni a férfiakkal. Olyan gusztustalan... Bocsánat, ha bárkit megsértek vele, de nekem ez így van a fejemben.
- karácsony
- Látogató
rotebeete írta: Nálam pont fordítva van, én meg egyedüllét-mániás vagyok. Forever alone.
Igazából néha nem is értem, hogy a nők hogyan képesek lefeküdni a férfiakkal. Olyan gusztustalan... Bocsánat, ha bárkit megsértek vele, de nekem ez így van a fejemben.
Én nagyon sokszor szoktam párokat figyelni és azt nézni, hogy ők vajon élvezik-e, mikor egymással vannak. Ezt most nehéz kibontanom, hogy mit szoktam figyelni, általában a nőt, hogy ezt el tudom-e róla képzelni, hogy neki ez megy, mármint a szex, úgy hogy az jó neki. Aztán mostanában azon is gondolkoztam, hogy sok nő pont annyira önző, mint egy férfi, és éjfélkor, mint a vámpírok a vérért, a nők és a férfiak is megvesznek öt perc kielégülésért, és ezért bármire képesek. A szexuális vágy, vagy annak elfojtása nagyon veszedelmes tud lenni. Egy csomó problémához vezet ez a létező dolog.
- Levendula01
- Nem elérhető
- Felhasználó
- pipacs
- Nem elérhető
- Felhasználó
Pl nővel vagy férfival tudnál jobban dolgozni? Számít-e a nem egyáltalán? Számít-e a kora, tapasztalata (években), és ha igen, akkor mit szeretnél? Számít-e az, hogy milyen terápiát végez? Hogy beszélgetős, álomelemzős, vagy feladatos, direktebb, intenzívebben támogatós terápia-e? Mert ezek már szépen leszűkítik a kört. Utána meg hátravan a személyes szimpátia kérdése, erre aztán tényleg nincsen recept.
Amikor ez a mostani terapeuta megjegyezte, hogy vizsgán ülve érzi magát, kifejtette, hogy mire gondol? Foglalkozott mással is? Volt valami kapcsolat köztetek? Kérhetnél tőle is akár ajánlást. (Amúgy naná, hogy vizsgán ült, erről szól az első, azaz a nulladik alkalom, fel kell mérni, ki ül velünk szemben. )
- karácsony
- Látogató
- Levendula01
- Nem elérhető
- Felhasználó
- karácsony
- Látogató
Levendula01 írta: Az előző terapeutákat ismerősök vagy barátok, családtagok ajánlották, de ők kognitív terápiát csináltak csak. Most kifejezetten analitikus módszerrel dolgozó terapeutát keresek, akinek van tapasztalata traumák feldolgozásában (lehetőleg családon belüli abúzus feldolgozásában), és fontos, hogy nő legyen. Az életkora nem fő szempont, inkább a tapasztalat a lényeg.
Esetleg keress úgy, hogy családon belüli erőszak pszichológus kulcsszavakkal, vagy ehhez hasonló verziókkal.
Én anno önsegítő csoportot kerestem, ezt ütöttem be, terápia lett a vége.
- pipacs
- Nem elérhető
- Felhasználó
És, ha nem tetszik, kérj ajánlást másik pszichológushoz. Úgy azért gyorsabban fog menni.
- karácsony
- Látogató