- Köszönetek: 0
Kiállítás
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Ami érdekes: hány történetben családtag az elkövető, hány nem rokon?
Hány apa?
Hány nevelőapa?
Hány testvér?
Hány nagybácsi?
Hány unokatestvér?
És még esetleg: hány áldozat fiatalabb 6/10/14 évesnél?
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Családtag volt. Az apám. Nem emlékszem, hány évesen kezdődött, nagyon kicsi voltam, talán 3 éves. Aztán évekig.
Ezt baromi rossz volt leírni. Nehéz.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Tudod, hogy először írtad így le? Hogy az apád?
Láttátok? Vannak új emotikonok.
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Tényleg.... Talán azért volt utána iszonyú rossz érzésem. De már nem félek a lebukástól, elmúlt. Meg talán nem is nekem kell félni. De azért rossz ez nagyon....Anoni Mara írta: Tudod, hogy először írtad így le? Hogy az apád?
A számolásban benne vagyok szívesen, ha megmondjátok, hányastól hányasig számoljak.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
o ami az elkövetőket illeti, 90%-ban ismerős, 61 %-ban családtag. tehát csak 10%-nál ismeretlen a tettes
o 25 történetben a vér szerinti apa az elkövető, 18-ban a nevelőapa, 12 esetben a nagyapa, 11-ben báty, 11-ben nagybácsi és 10-ben unokatestvér
o a több elkövető valamilyen ismerős (barát, vendég, tanár, edző stb)
Május, örülök, hogy ennyire sokat léptél előre. Hatalmas változások ezek, gratulálok!
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Anoni Mara írta: Az utolsó százat kéne nézni. Valahol a 155. környékén készült az előző statisztika, akkor ez volt a helyzet:
o ami az elkövetőket illeti, 90%-ban ismerős, 61 %-ban családtag. tehát csak 10%-nál ismeretlen a tettes
o 25 történetben a vér szerinti apa az elkövető, 18-ban a nevelőapa, 12 esetben a nagyapa, 11-ben báty, 11-ben nagybácsi és 10-ben unokatestvér
o a több elkövető valamilyen ismerős (barát, vendég, tanár, edző stb)
Május, örülök, hogy ennyire sokat léptél előre. Hatalmas változások ezek, gratulálok!
Köszönöm!
Akkor az utolsótól visszafelé elkezdem csinálni a statisztikát.
Amúgy döbbenetes, hogy ez, amit írtál, pontosan megegyezik azzal, amit mindenhol olvastam. Hogy 90%-ban ismerős az elkövető.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Tehát:
-családtag: 63%
-nem családtag: 37%
-ismerte az áldozat az elkövetőt: 96%
-idegen az elkövető: 4%
Részletezve:
-apa az elkövető: 26 esetben (26%)
-nevelőapa: 7 esetben (7%)
-nagyapa, mostoha nagyapa: 9 esetben (9%)
-báty: 7 esetben
- nagybácsi: 7 esetben
- dédnagyapa: 1 esetben
- unokatestvér: 3 esetben
- anya az elkövető: 1 esetben (az áldozat lány)
- nagynéni az elkövető: 1 esetben (itt is lány az áldozat)
- ismerős az elkövető (családi barát, szomszéd, edző, tanár): 33 esetben
- ismeretlen az elkövető: 4 esetben
Életkor szerint is számoltam:
-6 éves korig: 26 gyerek
- 10 éves korig: 38 gyerek
- 14 évesig: 20 gyerek
- 14 év felett: 5 gyerek
Nem számoltam pontosan, de kb 3-4 esetben volt fiú az áldozat, az összes többi kislány.
És a legtöbb beküldő "Névtelen" áldozatnál az apa volt az elkövető...
És nagyon sok fájdalom és keserűség van a történetekben...
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Most vettem észre, hogy az életkoroknál kihagytam egy adatot: 10 esetben nem derül ki, hány éves volt az áldozat, vagy mert nem emlékszik rá, vagy nem írta bele a történetébe.
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Szóval még egyszer a dátumok:
Megnyitó:
május 4, 17 óra, a kiállítást D.Tóth Kriszta és Máté Gábor nyitják meg, utána 18-tól felolvasó est a Katona színészeivel. Nem maratoni, kétórás.
Ha valakinek nagyon fontos, hogy elhangozzon a története, akkor írja meg nekünk e-mailen!
május 7. 16 óra, csupa izgalmas előadás (pszichológus, igazságügyi szakértő, rendőr stb.) Tényleg nívós nevekkel, többek között Herczog Mária, Víg Sára.
május 25. 16 óra - kötetlen beszélgetés. Ezt úgy képzeljük, hogy 3 ember beszélget egy moderátor segítségével, és ebbe a közönség és bevonódhat. Persze nem kötelező, lehet csak hallgatni is.
Még nem hivatalos a program, a jövő héten kezdjük hivatalosan hirdetni. Szóval első kézből értesülhettek! Nagyon számítok rátok.
- pipacs
- Nem elérhető
- Felhasználó
Remélem, lesz róla felvétel!