Álltam a lakásával szemben a dombon, és arra gondoltam, hogy mást ugye nem bántott azóta. Volt egy rendőr ismerősöm, tiszt, gondoltam megkérdezem, mi van ilyenkor. Nagyon előzékeny volt és kedves. Azt mondta, feljelentést kell tenni. Akár név nélkül. A helyi kapitányságon.

Tudom a nevét, a címét, a telefonszámát, és azt is, hogy mindenkit ismer a helyi kapitányságon. És még azt is tudom, hogy soha nem fogom névvel feljelenteni, mert édesanyám erről nem tudhatott semmit, és ezt a terhet egyszerűen nem érdemli. Rákérdeztem, ha névvel feljelentem az illetőt, minimum tanúnak idézik édesanyámat. De lehet, hogy vádlottként. Szóval a feladatom annyi, hogy várom, hogy meghaljon.

Hangfelvétele van a gyerek énemmel, amint zavartan röhögcsélve azt válaszolom a kérdésére, hogy nekem az jó, amit tesz velem. 10 éves lehettem ekkor, évekkel az első menstruációm előtt, Évekkel azelőtt, hogy tudtam volna, hogy mit jelent egyáltalán, hogy két ember lefekszik egymással.

És felnőttként pontosan tudom, hogy ő egy aktív pedofil, aki meg se próbál úrrá lenni a késztetésen, de a rendőrséget ez nem érdekli addig, míg névvel vallomást nem teszek.