- Köszönetek: 1
Mi a legrosszabb az abúzusban?
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Május, nagyon jó kérdés, nyitok neki itt egy új topikot, hogy könnyebb legyen tájékozódni.Már biztos megbeszéltétek, hogy mi a legrosszabb az abúzusban, csak akkor én még nem voltam "itt".
Nekem nem közben volt a legrosszabb, mert annak egyszer vége lett, de van, aminek nincs vége. Hogy megtanultam, hogy én nem számítok senkinek, nem számíthatok senkire, mert nem fog hinni nekem senki, és ezért nem is fog soha bocsánatot kérni. Hogy megtanultam, hogy velem bármit meg lehet csinálni, hogy valamit mindig titkolni kell, hogy valami nagyon undorító mindig van rajtam. A kettéhasítottság érzése, hogy két életem van, és nem tudom, melyik az igazi, melyik látszik kifelé. És szörnyű az állandó félelem meg szorongás, hol attól, hogy nem lehet gyerekem, vagy hogy beteg lesz, vagy bűnt követek el, kiderül és börtönbe kerülök. De a legrosszabb, hogy sosincs vége, hogy ez nekem nem tud múlttá válni, hanem mindig jelen marad.
És rögtön válaszolok is: nekem a legrosszabb a titok volt. A titok, ami elszigetelt a szeretteimtől, a kortársaimtól.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- karácsony
- Látogató
Hogy bekódolta magát a testembe.
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
karácsony írta: Hogy megtörtént.
Hogy bekódolta magát a testembe.
Én is hasonlóan érzek. Kiegészítve azzal, hogy nemcsak a testembe, hanem a lelkembe is.
- Angyalka
- Nem elérhető
- Kitiltva
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
De ez valószínűleg amiatt is van, hogy még azt is elhiszem, amit anyám mondott, hogy ránk soha nem emeltek kezet. És néha még ezt is elhiszem. A fejem meg csak úgy magától tört be, a röntgenfelvételek a kezemről a repedésekről meg biztos csak kamu...vagy összekeverték. A minap találtam meg a leleteimet, és csak tűnődtem, hogy mennyi baleseti röntgenfelvételem van. Tudjátok, mik állnak a zárójelentésen? 'Tornaórán röplabdázás közben szerezte a sérülését.' 'Kishúgával való játszadozás közben véletlenül kifordult a keze.' Hogy milyen leleményes voltam, amiért ezeket kitaláltam...
Tavaly nyáron az egyik másodunokatestvérem azt mondta, fejbevágja apámat egy fejszével.
- Noja
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Delila
- Nem elérhető
- Felhasználó
Hogy hazugsagban nottem fel,es evtizedekig nem tudtam oszinten beszelni senkivel..
Hogy abban a tudatban nottem fel a szex a szeretetet jelenti...
- rini
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Szóval a mútlkor volt egy pécsi ítélet, ahol enyhítette a bíróság az elsőfokú ítéletet: az apuka abzuálta a kislányát. Akkor a FB-on azt írtam ki: ki enyhíti a gyerek traumáját?! És azóta motoszkál a fejemben: az a legborzalmasabb, hogy az emberek képtelenek felfogni, mit okoz az abúzus egy gyereknek, hogy mennyire más vágányokon fut már az ő kis élete ezentúl... Valahogy ezt kéne világgá kürtölni, szép türlemesen elmagyarázni... Mert ez az, amit meg kéne értsenek ahhoz, hogy ne legyen több ítélet enyhítés.
- karácsony
- Látogató
Ebből a szempontból ez engem pl. nem vigasztalna. Morálisan viszont van egy olyan üzenete, hogy erre lehet bármiféle enyhítő magyarázat.
- Angyalka
- Nem elérhető
- Kitiltva
Anoni Mara írta: Ellőhámoztam ezt a topikot, mert szerintem még nem merült ki, csak már rég volt, és eltűnt. (Amúgy be tudjátok állítani, hogy a régebbiek is látszódjanak.)
Szóval a mútlkor volt egy pécsi ítélet, ahol enyhítette a bíróság az elsőfokú ítéletet: az apuka abzuálta a kislányát. Akkor a FB-on azt írtam ki: ki enyhíti a gyerek traumáját?! És azóta motoszkál a fejemben: az a legborzalmasabb, hogy az emberek képtelenek felfogni, mit okoz az abúzus egy gyereknek, hogy mennyire más vágányokon fut már az ő kis élete ezentúl... Valahogy ezt kéne világgá kürtölni, szép türlemesen elmagyarázni... Mert ez az, amit meg kéne értsenek ahhoz, hogy ne legyen több ítélet enyhítés.
Nálunk az a legrosszabb, hogy nem hisznek a kisfiamnak. Sem a rendőrségen, sem a gyámügyön. Hiába vannak bizonyítékok, azokat nem veszik figyelembe. Azért nem, mert én adtam le, és én "csak feljelentő vagyok"....