- Köszönetek: 1
Alvásproblémák
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Nehéz így dolgozni.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- karácsony
- Látogató
www.hormonharmonia.hu/mi-tortenik-vele-h...gy-egeszseges-alvas/
De okozhat más hormonprobléma is alvászavart, érdemes vérvételkor kérni a tsh szint ellenőrzését.
Nekem is volt az utóbbi periódusban alvászavarom, heteken át felkeltem hajnalban. Rettenet fárasztó. Aztán jól besötétítettem, korábban kezdtem el lefeküdni, sport, nyugtató tea, hormonpótlás, meditáció. Egyszer csak elmúlt . De nálam is visszatérő vendég szokott lenni ez a dolog.
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
Amikor nem dolgozok, akkor nem zavar, h későn fekszek és korán kelek, mert van időm délután aludni és akkor 2-3 órát is simán alszok, ha fel nem ébreszt valaki. De ha munka van akkor nagyon rossz, ha fél négytől fél hatig már nem tudok visszaaludni és utána már fel kell kelni és aztán este hatig míg haza nem érek aktívnak kell lenni. Este is hol elalszok hol nem. Ha kiszámolom, h fél tíztől fél hatig aludni kéne, akkor biztos, h éjfélig nem jön álom a szememre.
Néha szedtem xanaxot, mert azt írtak altató helyett, de attól nem aludtam mindig, csak nem lettem ideges, h nem tudok aludni - hogy aztán később az ideg miatt ne tudjak. Nálunk lehet, h genetikai is, mert nagyanyám is felébred éjjel, ül két órát az ágyban, aztán visszaalszik. Szerencsére keveset dolgozok, és így ha nem bírok aludni, akkor tévézek vagy netezek. nem kell gyógyszer akkor. Elég szabad életet élek és így nem zavar annyira. Csak amikor az aktív munkás időszak jön, de az csak évi 3 hó.
- rotebeete
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
kv írta: de attól nem aludtam mindig, csak nem lettem ideges, h nem tudok aludni
- Sunny
- Nem elérhető
- Felhasználó
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
Aztán fölkelek 2-3 körül, és nem tudok visszaaludni, és kezdődik minden elölről. Reggel, meg mikor a legjobban alszom föl kell kelni.
Így tényleg nehéz dolgozni, pláne gyerekek között. Nálam is vannak jobb időszakok, viszont akkor zaklatottak az álmaim.
Jelenleg még nincs rá megoldásom. Próbáltam a valeriána relaxot. Néha segít elaludni, néha nem, viszont akkor is fölébredek.
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
Ági40 írta: . Próbáltam a valeriána relaxot. Néha segít elaludni, néha nem, viszont akkor is fölébredek.
Ági, a Valeriánából van egy éjszakai változat is, valami Valeriana Night vagy mi, abban van még citromfű pluszban (ha jól emlékszem). Tegnap pont ajánlották.
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
De mikor sikerül átaludni egy éjszakát, az meg micsoda sikerélmény!
Ami a kivizsgálást illeti, Karácsony, no way...
- karácsony
- Látogató
a hormon dolog okozza az alvászavart, vagy lehet a lábbal is kapcsolatos, a cikket azért linkeltem be, mert teljesen átfogó képet ad az egészről, nekem sokat segített. Az én esetemben teljes mértékben a stresszről van szó, ami a szimpatikus idegrendszert terheli meg, amiatt pedig a hormonegyensúlyom bomlik fel.
A melatonint sem akartam beszedni, amikor a pszichológusom javasolta, mert minden bogyótól kivagyok. Amúgy teljesen ártalmatlan, nem gyógyszer, nem nyugtató, hanem ad plusz hormont (alvásért felelős hormon). Nekem ez a szó is ijesztő amúgy. Végül csak nem úsztam meg, de nem ezt szedem, mert más derült ki, azóta a durva rohamaim nincsenek. Nekem nem csak alvásproblémám volt, hanem tudatbeszűkülten riadtam fel hajnalban, oxigénhiányosan, és szaladgáltam a lakásban, mint egy veszett egér, és azt éreztem, hogy menekülnöm kell, veszély van, baj van. Konkrétan kiugrottam az ágyból.
Ma csak szimplán felriadtam kétszer, mert pár napig nem szedtem a gyógyszerem, de ha szedem, akkor már ez sincs. Nekem ennyit megért ez a kivizsgálósdi, na meg, hogy a pszichológusommal át tudtam beszélni a gyógyszerfóbiámat, és megnyugtatott, hogy ez segíteni fog. És úgy lett.
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó