- Köszönetek: 0
Tudatom Kutatom
- bandibig5
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Eleg regen nem jartam itt.Ma valamiert megis itt kotottem ki.Nem tudom pontosan mi hozott vissza kozetek ,talan a tudat hogy nem vagyok egyedul...
Nagyjabol masfel eve csinalom a terapiamat, azthiszem nagyon sikeresen.Rengeteg mindenen mentem keresztul a pokol kapujatol egeszen a mennyorszag ajtajaig.Vegletegben gondolkodni s kozben elhaladni az elet mellet csukott szemmel.MIert???Felelembol!!!
A felelem az ami meggatol hogy szabad legyek talan a legerosebb erzes amit meg kell elni(masik polus szeretet,szerelem)??. Azthiszem hogy csak ezen keresztul van modom megerteni hogy a trauma ami tortent hogyan fejti ki hatasat a mindennapjaimba,
Rengeteg gyakorlasba, idobe,szorongasba,gyalazatba es isten tudja mibe kerult hogy elkezdjem a tudatomat elkuloniteni a fajdalomtol es eszrevenni hogy azok mar nem ugyanazok a szituaciok es elkezdeni nem felni inkabb megismerni a szinesseget az ujnak..Ami megvaltoztatja az eletemet.Ugyanakkor ez a galad fajdalom millio formaban es szinben probalja magat eletben tartani atvenni az iranyitas felettem.Azthiszem mindannyionkank hatalmas fajdalmat kell elviselni nap mint nap bar ez a hatalmas energia megis formal valamilyenne lehet az negativ vagy pozitiv.Talan ebben lehet valasztasunk...Lassan de biztosan apro lepesekkel ahaladva, megtorpanni de menni elore a szemet a celon tartani.
Szeretnek bekeben elni az erzeseimmel a kornyezetemmel es megtapasztalni milyen igazan szeretni es szeretve lenni,eroszak es fajdalom nelkul.Lehetseges ez?Neha pillanatokra azthiszem sikerult ott vagyok de hol???Hova??? Talan a mostba???Hogyan talaljak vissza onmagamhoz olyan hosszu meg az ut....Talan ez csak az elet resze.Ilyen is olyan is?De hogyan lehet a kettot egyensulyban harmoniaban tartani ahol mindennek megvan a helye???Talan holnap megtudom
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Május, kiemeltem Bandibig üzenetében a sok-sok pozitívumot, amiből te ennyit láttál meg:bandibig5 írta: Sziasztok,
Eleg regen nem jartam itt.Ma valamiert megis itt kotottem ki.Nem tudom pontosan mi hozott vissza kozetek ,talan a tudat hogy nem vagyok egyedul...
Nagyjabol masfel eve csinalom a terapiamat, azthiszem nagyon sikeresen.Rengeteg mindenen mentem keresztul a pokol kapujatol egeszen a mennyorszag ajtajaig.Vegletegben gondolkodni s kozben elhaladni az elet mellet csukott szemmel.MIert???Felelembol!!!
A felelem az ami meggatol hogy szabad legyek talan a legerosebb erzes amit meg kell elni(masik polus szeretet,szerelem)??. Azthiszem hogy csak ezen keresztul van modom megerteni hogy a trauma ami tortent hogyan fejti ki hatasat a mindennapjaimba,
Rengeteg gyakorlasba, idobe,szorongasba,gyalazatba es isten tudja mibe kerult hogy elkezdjem a tudatomat elkuloniteni a fajdalomtol es eszrevenni hogy azok mar nem ugyanazok a szituaciok es elkezdeni nem felni inkabb megismerni a szinesseget az ujnak..Ami megvaltoztatja az eletemet.Ugyanakkor ez a galad fajdalom millio formaban es szinben probalja magat eletben tartani atvenni az iranyitas felettem.Azthiszem mindannyionkank hatalmas fajdalmat kell elviselni nap mint nap bar ez a hatalmas energia megis formal valamilyenne lehet az negativ vagy pozitiv.Talan ebben lehet valasztasunk...Lassan de biztosan apro lepesekkel ahaladva, megtorpanni de menni elore a szemet a celon tartani.
Szeretnek bekeben elni az erzeseimmel a kornyezetemmel es megtapasztalni milyen igazan szeretni es szeretve lenni,eroszak es fajdalom nelkul.Lehetseges ez?Neha pillanatokra azthiszem sikerult ott vagyok de hol???Hova??? Talan a mostba???Hogyan talaljak vissza onmagamhoz olyan hosszu meg az ut....Talan ez csak az elet resze.Ilyen is olyan is?De hogyan lehet a kettot egyensulyban harmoniaban tartani ahol mindennek megvan a helye???Talan holnap megtudom
A fájdalom, a félelem, a gyalázat....
Bandibig, nagyon örülök, hogy jó úton jársz! És persze, hosszú az út, És örülök, Jelen, hogy te is szépen lépegetsz előre.
És igen, én túl vagyok ezen a stádiumon, akartam is erről írni valamikor, mert talán ez ad nektek erőt a kitartáshoz. Tegnap vettem csak észre, mennyire nem gondolok már a történtekre, mennyire nem ez teszi ki a mindennapjaimat, valahogy az egész problémától eltávolodtam már. És nyilván lesz még sok visszaesésem, és ahogy Bandibig olyan szépen írja, a fájdalom millió formában ott van bennünk, egy csomó rossz működés alakult ki az évtizedek során, és biztos van egy részük, amelyik már nem is tud változni. De én nagyon hiszem, hogy van remény.
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Május, nem az oldalnak ártasz, hanem magadnak. Azzal is, hogy mindenhol ellenséget látsz. Csak meg akartam mutatni, hogy Bandibig alapvetően egy jókedvű, pozitív üzenetet írt, beszélve az aktuális nehézségeiről is. A válaszodból úgy tűnt, mintha elkeseredettségében írta volna. Nem azt gondoltam, hogy segítség nélkül nem tudsz egy szöveget értelmezni...Május írta: Nézd, Mara, kiemelés nélkül is tudom, hogy mindenben a rosszat látom, beszűkültem és kicsúszott a talaj a lábam alól. Nekem sem jó ez. Igyekeztem azért pozitívat is írni a hozzászólásokhoz. Nem akartam ártani az oldalnak.
Nem az oldalt féltettem, hanem téged.
Viszont az állandó törlésről jó lenne leszokni, mert követhetetlenné válnak a topikok... Mindent kiürítesz.
- Kiscsillag
- Nem elérhető
- Kitiltva
- bandibig5
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Ma szoba kerult az is hogy ujra idekeveredtem az oldalra,nyilvan a kerdesek amikre olyan regota keresem a valaszt talan itt vannak elrejtve a sorok kozott.Koszonom Mara. (You should have seen her eyes today)Proud, very Proud!
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
Anoni Mara írta: És igen, én túl vagyok ezen a stádiumon, akartam is erről írni valamikor, mert talán ez ad nektek erőt a kitartáshoz. Tegnap vettem csak észre, mennyire nem gondolok már a történtekre, mennyire nem ez teszi ki a mindennapjaimat, valahogy az egész problémától eltávolodtam már. És nyilván lesz még sok visszaesésem, és ahogy Bandibig olyan szépen írja, a fájdalom millió formában ott van bennünk, egy csomó rossz működés alakult ki az évtizedek során, és biztos van egy részük, amelyik már nem is tud változni. De én nagyon hiszem, hogy van remény.
Én mostanában egyre inkább azt látom, hogy van, ami beépült az ember személyiségébe. Jelenleg ott tartok, hogy próbálok ebből erényt kovácsolni. Mint amikor befogod a szelet, hogy neked dolgozzon. Ehhez persze el kell oda jutni, hogy tényleg ne az foglalkoztasson minden nap, hogy mi történt veled. Illetve ha mégis eszedbe jut, az csak olyan legyen, mint egy rossz álom, amit az ember leráz magáról reggel. Meg hát persze el kell tudni fogadni, hogy nem te vagy a hibás, és hogy a más bűne miatt ne akard többé magadat büntetni.
Jó, tudom, egyszerű ezt így leírni, de amikor az ember már eljut oda, hogy egyre többször van fent, mint lent, és a lentet is tudja kezelni többnyire, az már jó út. És én a magam részéről már nem is akarok meggyógyulni, mert nem vagyok beteg. Semmilyen értelemben. Igen, hatalmas trauma ért, ami miatt az vagyok, aki vagyok, de éppen azért vagyok normális, mert erre a traumára normálisan reagáltam. Erre ez az adekvát reagálás. Amúgy pedig ezt üzenem a világnak, és az abuzálómnak:
Különben pedig most már egyre izgatottabban várom, mi lesz, hogy fogok kiállni sok ember elé, hogy elmondjam az igazságot. De akárhogy lesz is, egyvalamit tudok: mi vagyunk a győztesek. Mindenféle értelemben.
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Azt hiszem, hogy azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy voltam már pillangó, és hernyó is.. Meg pete is.. Így azért értem, hogy itt Bandibig, Kiscsillag, Mara, Hajnalkám mit beszélnek. Tudom, mi az, hogy a mostban élni, és azt is, hogy milyen, mikor az ember hálás a Teremtőjének..
Jó, hogy írtatok ide, hogy tudjuk, hogy van remény, és hogy ne adjuk fel. Mert amikor az ember hernyóként, vagy békaperspektívából lát csak, lehet, hogy nem tudja igazán elképzelni, hogy ennek valaha vége lesz, mert mindenhol csak a rosszat látja. Talán emiatt van, hogy aki rosszabbul van, még dühös is esetleg, hogy merik magukat jól érezni egyesek, amikor nekünk, "ketteseknek" ez éppen nem sikerül.. vagy éppen csak kicsit bosszankodik.. Bennem is van ilyesmi is..
Örülök, hogy Ti, Bandibig, Kiscsillag, Mara, Hajnalkám jobban vagytok, és remélem, hogy mi is meglátjuk majd a saját alagútjainknak a végét.. Tehát kedves hernyótársaim, ne adjuk fel, mert lehet, hogy belőlünk is lesz pillangó. Sőt, ha kitartunk, és hiszünk, akkor majdnem egészen biztos... Addigis szerintem kapaszkodjunk abba is, hogy nekik már sikerült. Legalábbis, én ezt teszem, de ha rám hallgattok, azt csináltok, amit akartok.. Mindenképpen drukkolok mindenkinek, és kérlek Titeket, pillangókat, hogy drukkoljatok nekünk Ti is, ha van hitetek, akkor annak eszközeivel is.. Köszönöm előre is..
És találtam valamit az empátiáról, amit mindenkinek kötelezővé tennék:
- bandibig5
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Amikor eggyesekrol es kettesekrol beszeltel nekem valami nagyon mas asszociaciok jutottak eszembe amiket lehet hogy nem baj ha elkezdek rogziteni, hatha tanulok belole..Szoval azthiszem hogy az nyilvanvalo hogy megbomlott bennem az egyseg es ennek a hianya okoz felfordulast.Viszont ami szamomra sokkal erdekesebb az a kettosegnek a jelenlete...
Az,hogy a szegyen es a szexualitas miert kapcsolodik ossze azt azthiszem ertem...es a szegyen temakorben eleg szepen taglaljatok tobben... elkezdeni belatni hogy nem a mi hibank ami tortent meg akkor se, ha elveztuk!!!Rendben,akkor szeretnem kijelenteni hogy en elveztem mar amennyire egy 10 eves kisfiu elvezheti az ilyesmit,Huhh ezt azert igy nehez leirva latni.De ez is az igazsaghoz tartozik...Meg az is hogy a nalam idosebb fiunak nem lett volna szabad visszaelnie velem.Bumm.Szoval van bennem rengeteg ellenalas azzal ami akkor tortent es azzal aki ma vagyok,Viszont nem tagadhatom meg onmagamat hiszen az a szeretetnek pont az ellenkezoje,ezert most elhatarozom hogy gondjait viselem annak a kis szoke 10 eves lurkonak akinek egy kis foltot ejtettek a lelken.
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Az elejére visszatérve: Azt a szervet arra teremtették, hogy élvezze... Ennyit a bűntudatról..
Te meg szeresd csak a belső gyereked, én is a pszichológusommal ezen kezdek dolgozni, egyre intenzívebben...
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Hajnalkám
- Nem elérhető
- Felhasználó
A videó nagyon jó.