- Köszönetek: 1
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Május írta: Mara, itt válaszolok. Hát túlestem rajta. Nem sikerült túl jól, mert összevissza beszéltem, nem tudtam sorban mondani, csak zavarosan, de elmondtam valamennyit az igazságból. Most elég rosszul érzem magam, hogy nem is történt velem semmi, csak én fújom fel, és le fogok bukni. Mi van, ha tényleg csak játék volt, ha minden kislánnyal játszanak ilyeneket??? Mondjuk egész nap szorongtam, el se akartam menni, amikor meg hazaértem, azonnal elaludtam. Nem tudom, hogyan tovább, félek legközelebb odamenni a pszichológushoz, nagyon félek a következményektől. Meg újabb családi baj van, szerintem ez a büntetésem.
Május, nem az a lényeg, hogy más hogyan reagál, hanem az, hogy te mit gondolsz mindarról, ami történt. Persze sokkal könnyebb lenne, ha a család mögötted állna, persze. De annál sokkal fontosabb, hogy magadban tisztázd a dolgokat. Mikor mész legközelebb? Heti 1X jársz? Mert szerintem most kéne kérni egy órát korábbanra, hogy ne várj egy hetet. Nehéz lehet most. De akkor is, a legrosszabbon túl vagy!Május írta: Nem tudom, van-e olyan köztetek, aki jól került ki ebből az egészből, hogy elmondta az igazságot, hittek neki, bocsánatot kértek és helyre állt a világ. Hogy az elkövető ellenében mellé álltak és nem az elkövető mellé. Én szinte hallom a családom hangját, hogy Jézusom, miket találtam már ki megint. Nem tudom, van-e igazság, vagy az igazság tényleg odaát van.... Komolyan kérdezem.
Május írta: Hetente egyszer járok, de most az ő kérésére hamarabb megyek. Remélem, nem csapda.
Amikor gyereket viszel pszichológushoz, akkor az a protokoll, hogy először a szülőkkel találkozik a pszichológus. Aztán pár alkalommal megy a gyerek, aztán újabb találkozó következik a szülőkkel, a hogyan továbbról. Egyrészt a találkozásainknál nyilván látta, hogy szétszorongom magam, de nem hiszem, hogy rögtön tudta, hogy mi is a baj, meg hogy mekkora. Azt viszont látta, hogy rosszul kezelem a gyerek szorongásait, hogy nem vágták még el közöttünk a köldökzsinórt, hogy túlaggódom a dolgokat. A második találkozásnál beszélgettünk betegségekről, a férjem megemlítette, hogy hipochonder vagyok (hú, milyen dühös voltam rá!), és mivel látta, hogy a gyerek tök normális, arra a következtetésre jutott, hogy velem kell foglalkozni. Úgy indult, hogy ez egy konzultáció lesz a gyereknevelésről. Mivel azért fordultam elsősorban hozzá, mert a kislányom nem volt hajlandó az óvodában ottmaradni, vagy ha igen, akkor depressziós tüneteket produkált, az első ilyen konzultációs alkalommal megkérdezte, hogy nekem milyen életem volt ennyi idősen. És ezzel egy olyan lavinát indított meg, hogy már nem volt megállás. Egyre világosabbá vált, hogy egy konzultáció itt nem lesz elegendő, így aztán megállapodtunk abban, hogy hosszabb távra rendezkedünk be, és nem heti egy, hanem heti két alkalommal fogok járni.Minelli írta: Mara! Írtad hogy a kislányoddal pszichológushoz mentél,ott kiderült hogy Anyukát az az Téged kell kezelni.
Erre hogy jött rá a pszichológus? Miből?
Te átadtad a gyerekednek a szorongást? vagy mégis mi?
Május írta: Meg azon is aggódom, hogy normális-e az, hogy ha a pszichológussal jó a kapcsolatunk, akkor jól vagyok, ha meg valami zűr van a kapcsolatban, akkor meg rosszul.