Ekezetek nelkul, mivel kulfoldrol irok, es igy joval egyszerubb. Anyam annak idejen sokat sutott, majdnem minden hetvegen. Volt egy 90 koruli idos szomszedunk, Cs. bacsi. Gyerek-, majd tinikoromban eveken at anyam gyakran atkuldott hozza egy adag sutivel.

Egeszen addig, amig a "Kisöreg" oregek otthonaba nem vonult, en akkortajban 16-18 (?) lehettem, amikor vegre nem volt Kisöreg, legalabbis nem a kozvetlen szomszedsagban.

Nalunk nem volt semmifele szexualis felvilagositas csaladon belul. Meg a menstruaciom is ugy jott meg 13 evesen, hogy en nem tudtam, mi az, es halalra remultem, azt hittem, elverzek. nem, nem a mult szazadbol irok, 1991-ben voltam 13 eves...

Igy tortent, hogy en sokaig nem is ertettem, valojaban mi is tortent velem annyi even keresztul, nem voltak ra szavaim se. Nos, Cs. bacsi minden egyes alkalommal, amikor egyedul mentem at, az olebe ultetett es kerges ujjaival megprobalt benyulni a bugyimba! Ha nemet mondtam, sokszor konyorgore fogta, hogy legalabb a sliccemet lehuzhassa a nadragomon es a bugyin keresztul megsimogathasson ott lenn, es kerlelt, hogy "mielott meghal, ugye megengedem".

Mikor elmondtam anyamnak, mar keso tini vagy korai felnott eveim elejen, ahelyett, hogy atolelt volna, bocsanatot kert volna, vagy sirt volna, vagy tenyleg barmifele erzelmi reakcioja lett volna, kozolte, hogy az nem lehet, a Kisöreg, ki van zarva. Lenyegeben meghazudtolt. Soha tobbet nem tudtunk rola beszelni, nincs es soha nem volt koztunk olyan kozeli viszony, hogy ezt meg lehessen beszelni.

Amikor Cs. bacsi bekoltozott az oregek otthonaba, anyamek meg eveken at probaltak meggyozni, hogy latogassam meg, mintha mi sem tortent volna.

Azota anyammal hosszu evek soran teljesen elhidegultunk egymastol es mara mar semmilyen kapcsolatunk nincs: kozel harom eve nem beszelunk. Visszaemlekezve, nalam eloszor talan akkor tort el valami, amikor kristalytisztan megertettem, hogy mi is tortent (szexualis abuzus eveken at) es be kellett lattnom, hogy anyamat egyszeruen nem erdekelte a dolog. A teny, hogy meghazudtolt. Azota se kert bocsanatot.