- Köszönetek: 1
Döntésképtelenség
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Na mindegy, túl vagyok rajta, de nagyon megviselt ez az egész, nem normális dolog ez. És azon töprengek, hogy honnan jöhet ez a döntésképtelenség? Mert nem tartom magam jellemgyengének, sőt, azt hiszem, kicsit túlteng a jellemem. De akkor mi ez? Nektek is vannak ilyen nehézségeitek?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kv
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Köszönetek: 0
Én ezt úgy csinálom már, hogy ilyenkor az eladónak hagyom lefutni a kötelező köreit, mert ő meg ugye ezért kapja a fizut, én meg rendes vagyok és épp ráérek, aztán amikor befejezte, megmondom, h akkor az legyen, amit kinéztem.
Aztán néha olyan is van, amikor a legegyszerűbb azt rávágni, hogy a "felsőbb hatalom" azaz férj nem engedi, vagy meg kell még beszélnem vele előbb, stb. De ezt csak olyannál, aki nem ismer, mert aki ismer, az tudja, h a férjem kb 2% kivételével mindenben szabad kezet ad nekem.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Május, a tanárság állandó döntéshelyzet, igaz, de egészen más ember vagyok tanárként. Ott működésbe lép a profi.
Nagyon értem, amit a rossz döntésekről írsz, talán ez a kulcs ehhez az egészhez. Mi lesz, ha rosszul döntök? Mi lesz, ha megbánom? Hogyan fogom visszavonni a rossz döntést? És talán ezért érzem most magam ennyire jól, mert sikerült a rossz döntést jóra változtatni, ráadásul utólag. Bárcsak így lenne ez mindennel...
- Ági40
- Nem elérhető
- Felhasználó
Vagy magam miatt döntöttem így vagy úgy, vagy más miatt, hogy megfeleljek neki, vagy, hogy megőrizzem a bizalmát, szeretetét.
Ezek jutottak most eszembe. ???
- Május
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
Május, azóta nem beszéltél a pszichológussal, mióta "elküldött"?
- karácsony
- Látogató
Főként érzelmi téren vagyok ezzel így. De egészen egyszerű, hétköznapi szituációkban is előjön.
Viszont, ha megszületik az elhatározásom, akkor kitartok mellette. Van olyan is, hogy megbánom, de egyszer tanított valaki, akinek nagyon érdekes volt az előadása. Szó volt arról, hogy dönteni kell. Nem lehet, hanem kell és a rossz döntés is döntés, aminek a következményét is vállalni kell. Mindig eszembe szokta jutni a mondatai, jó tíz évesek már.
- Angyalka
- Nem elérhető
- Kitiltva
Nekem az segít, hogy tudom, létezik "az áttolás" (más területen éljük meg pl a VAN DÖNTÉSI LEHETŐSÉG) mint pszichológiai folyamat, illetve a "poszttraumás fázis". Szerintem életünk különböző helyzeteiben az abúzushoz hasonlatos érzéseink "aktivizálódnak" és ezért megéljük a tehetetlenséget, dühöt, félelmet és minden abúzushoz kapcsolódó érzéseinket egyszerre. A döntési nehézséget, bizonytalanságot én ahhoz kapcsolom inkább, hogy "a nem történhet(ett) meg" és "mindennek következménye van" felismerésekkel ÉLÜ(T)NK TÚL sok mindent. Sokat segített F.Galló Béla, Traumatérkép című könyve, ami után be tudtam építeni ezt a szűrőt. Persze nem szűntek meg ezek a helyzetek, csak lelkileg könnyebben viselem őket
- Anoni Mara
- Témaindító
- Nem elérhető
- Admin
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
- Angyalka
- Nem elérhető
- Kitiltva
Anoni Mara írta: Angyalka, de rég láttunk! Mi van veled? Hogy vagytok?
Köszi a kérdésed Mara. Sorry, eltűntem valóban... nagyon sok minden történt nálunk, nem viseltem jól...Mi több, ha nem dolgozom olyan vagyok mint egy droid... Viszont munka közben minden rendben Ami a gyerekeimet illeti: kisfiam a láthatás felfüggesztése óta egyre jobban, a nagylányom az újabb traumák hatására erősebb hullámokkal küzd, minden szinten. Én meg a "soros kapcsolásnak köszönhetően