Igen, Mara, a szülőknek nagyon meg kellene tanítani felismerni a figyelmeztető jeleket.
Nem, nálam senki sem figyelt fel ezekre. Amikor kicsi voltam és hazaértem az apámnál töltött hétvégék után, amik többnyire tragikus kimenetelűek voltak, mindig elkezdtem dugdosni anyum elől a véres bugyikat.
Nem moshattam ki apámnál, nem moshattam ki otthon, nem adhattam anyum kezébe, nem dobhattam a kukába olyan egyszerűen se otthon se apáméknál. Nem volt jó megoldás, így gombóccá gyűrve szorosan belekötöttem egy zacsiba minden alkalommal, belecsempésztem az iskolatáskámba és hétfőn azzal indultam útnak. Anyum vitt reggel, így nem volt lehetőségem megszabadulni tőle, tehát be kellett vinnem az iskolába. Tudtam, ott nem dobhatom ki, nem húzhatom le a vécén... így lapítottam.
Délután egyedül jártam haza, és minden ilyen alkalommal nem hazafelé, hanem olyan irányba indultam, ahol semmi keresnivalóm nem volt. Tettem ezt csak azért, hogy egy kihalt utcán, olyan környéken dobhassam kukába, ahol elvileg én sosem járok.
Egy idő után feltűnt anyumnak, hogy fogynak a bugyik, de hazudtam. "Ott maradt apáméknál", "elveszett", "elszakadt", "de hát én hazahoztam"... stb.
Ha lebetegedtem és nem tudtam megszabadulni a csomagomtól suli után, mert nem mentem, a játékaim közé vagy az ágyneműtartómban, egy párnahuzatba dugtam a következő iskolanapig.
Később a betéteket is hasonlóan fóbiásan kezeltem. Nem dobtam ki olyan helyen, ahol tudni, vagy sejteni lehetett, hogy az enyém (csak otthon). Vendégségben, apáméknál, nagyszülőknél, rokonoknál, barátnőknél soha. Elcsomagoltam és utcai szemetesbe dobtam. Kizárólag plázában vagy nagyobb bevásárlóközpontban dobtam ki a mosdóban található szemetesbe, hiszen ott sokan megfordulnak, senki sem tudhatta, hogy az enyém. Egészen kb egy évvel ezelőttig, 24 éves koromig ez volt a helyzet... tudom, nagyon durva...
Ez egyébként nem tűnt fel senkinek, maximum annyi, hogy feszengek a témától és mindig tabunak számított nálam.