- Köszönetek: 0
Hogy mondjam el?
- emma
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- emma
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
- emma
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Alicia09
- Nem elérhető
- Kitiltva
Május írta: Alicia09, köszönöm a pozitív megerősítést, ez volt életem első fórumozása
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- karácsony
- Látogató
Szóval egy év alatt nem sokat haladtam az emlékek terén, mert azt hiszem nem bírnám elviselni. A tudat is felőröl, így hagyom magam mellett lenni, de megpróbálni nem rákoncentrálni. Ha kész leszek rá,fogok emlékezni. A legújabb emlékbetörésem egy fura érzés és egy kar látványa. Próbáltuk terápián felhozni az érzéseket, ami jött jött, ami nem nem. Jársz terápiára?
- jelen
- Nem elérhető
- Felhasználó
- nyugodt
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
Az, hogy állandóan kétségbe vonjuk, hogy valóban történt abúzus, az szintén a tünetegyüttes része.
- pipacs
- Nem elérhető
- Felhasználó
Segítsetek, kérlek. Emlékbetörések hogyan jönnek? Kinek milyen tapasztalata van? Hogy érzitek magatokat utána? Mitől tudjátok, hogy azok a ti emlékeitek, és nem csak képzelgések, vagy esetleg csak valaki más által mesélt dologra emlékeztek?
- pipacs
- Nem elérhető
- Felhasználó
Május írta:
pipacs írta: Nagyon viaskodom magammal, nem akarom elhinni magamnak, amit tapasztalok, annyira valótlan, erőtlen, furcsa, meghatározhatatlan. Nincsenek szavaim, és ha most ezt a választ elküldöm, akkor valahogy mégis kicsit szembesülnöm kell vele.
Segítsetek, kérlek. Emlékbetörések hogyan jönnek? Kinek milyen tapasztalata van? Hogy érzitek magatokat utána? Mitől tudjátok, hogy azok a ti emlékeitek, és nem csak képzelgések, vagy esetleg csak valaki más által mesélt dologra emlékeztek?
Nekem legtöbbször teljesen váratlanul jönnek, amikor épp nem gondolok rá, hanem csinálok valamit, de olyan is van, hogy az abúzusra gondolok, és elkezdenek zuhogni a képek. Nekem ezek képek, aminek nincs eleje meg vége, csak egy kép, és egy pillanatig nem kapok levegőt. És nagyon rossz érzésem van közben, de olyan is van, hogy nincs kép, csak elfog valami nagyon rossz, agyonnyomó érzés. Onnan tudom, hogy az én emlékeim, hogy látom benne a szereplőket, akiknek ugyan nincs mindig arcuk, de a testükről meg a ruhájukról megismerem őket. Sokszor én is szerepelek a képekben, de kívülről látom magam, sokszor egy kislányt kívülről, de tudom, hogy én vagyok. Közben is meg utána is félek, nagyon, és olyan, mintha az a dolog most lenne, nem emlék. Volt, hogy meg kellett fognom a falat, hogy tudjam, hogy most van.
Köszönöm, Május.
Olyan már nekem is volt, hogy elárasztott borzasztóan erős szorongás, és eléggé úgy éreztem, hogy megszűnök létezni, feloldódnak a fizikai határaim. Emlékeztetnem kellett magam arra, hogy vannak testrészeim, próbáltam mozgatni őket, hogy érezzem, és ne ússzak bele a teljes tehetetlenségbe.
De ez a kép bevillanása, ez új. Meg utána egy borzalmas pánikroham. Egy darab kép miatt. Amiben nem tudom, hogy kik szerepeltek. És hogy pontosan mi történt.
Persze lehet, hogy ez valami tök más, és csak én túlzom el.
- karácsony
- Látogató
Viszont azok az emlékeim, amik felszakadtak teljesen mások, nagyon kicsi voltam, amikor történt. Én megkérdeztem az egyikről anyukámat, és úgy volt. Az egyik emlékbetörésem karácsonykor jött, mikor Mara könyvét olvastam, egyszerűen a beszakadt a tudatomba, fusztráló érzéssel jött. Ezért lett a nevem karácsony, amit itt használok.
Tudom, hogy igaz, mert aztán később a többi is hozzájött, kisebb szakadékokkal kerek emlékeim vannak. A bűntudat érzés például így került nálam megfejtésre, hogy az az emlékem bejött. Az érzéseknek megvan a párjuk az emlékek között. Nekem ez segített. A fusztráció, bűntudat, nem is tudom még mi volt/van, a különböző pánikok, hogy mitől lesznek pánikrohamaim. Milyen gondolatokkal indulnak.
- pipacs
- Nem elérhető
- Felhasználó
A más állapot mit jelent? Rosszabbat? És az javult, amikor elkezdtek feljönni az emlékek? Vagy fordítva?
- karácsony
- Látogató
Kitartást. Békét onmagadnak!