- Köszönetek: 0
Ki hogy halad a gyógyulásban?
- jelen
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tejszínhab
- Nem elérhető
- Felhasználó
Új tag vagyok, most regisztráltam. Béna nevet választottam, de épp tejszínhabot eszem és más ötletem nem volt nagy hirtelen. Már évek óta olvasom a történeteket, 24 éves voltam, amikor úgy éreztem azonnal csinálnom kell valamit az életemmel, mert valami nagy gáz van velem. Elmentem a könyvtárba és szinte azonnal megtaláltam amit "kerestem", Anoni Mara könyvét. Ott kezdődött el a gyógyuláls folyamata. A legelső érzés ami végtelenül boldoggá tett abban a pillanatban, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Milyen szar hogy valaki ettől boldog....Aztán volt egy próbálkozásom, hogy megírtam a történetemet, majd el is küldtem e-mailben Anoni Marának, de aztán visszavontam. Írtam egy e-mailt hogy mégsem szeretném, hogy megjelenjen. Most 29 vagyok, úgy érzem, jobban vagyok. De néha vannak még depressziós állapotaim. Sokszor eszembe jut még nekem is. Főleg ha valami konfliktus történik munkahelyen vagy bántanak vagy amikor bénának érzem magam, vagy amikor elakarnak nyomni stb.
Bízom benne, hogy elmúlik Neked is és nekem is ez a nyomasztó érzés.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tejszínhab
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Noci28
- Nem elérhető
- Felhasználó
- jelen
- Témaindító
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Tejszínhab
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
- Tejszínhab
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Bennyfit
- Nem elérhető
- Felhasználó
- Anoni Mara
- Nem elérhető
- Admin
- Köszönetek: 1
- Bennyfit
- Nem elérhető
- Felhasználó
Igen, most karácsonykor próbálkozott, ezután kértem segítséget. Teljesen megbénított, nem tudtam tenni semmit, ezt nevelte belém.
- Videkilany
- Nem elérhető
- Felhasználó
Gyerekkortól anyám és apám is bántalmazott, veréssel neveltek, pl rossz jegyért, szavakkal is vertek. Tengeteg sérült, traumát, fájdalmat okoztak, én voltam a stressz labdájuk, sose vállaltak felelősséget semmiért és sokszor hibáztattak engem.
Apám erőszakolt meg, és mindenféle mocskos dolgot csinált velem.
A terápia és a terapeutám nagyon sokat segít és ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Merek érezni, rengeteget, kb naponta sírok. A dühöm is kiengedem, szüleim, de főként apám iránt, mert rá haragszom leginkább. Utóbbi, a düh kiadása azt mondják, fontos, mert ami zajlik, ahogy jönnek a kb 30 ÉVEN ÁT ELNYOMOTT traumák, egy önhibáztatás zajlik az apám hibáztatásával együtt. Az önhibáztatás oka, hogy biztos én képzelem ezeket el, az elkövető nem lehet az apám, hazug vagyok és kiderül az egész csak hazugság, túl nagy a fantáziám.
Apámmal azóta nem beszéltem, hogy rájöttem szorongást okoz ha találkozom velük, anyámmal nyár vége óta. 3/4 éve nem találkoztam velük és ez is rengeteget segít. Egy képmutató család, kifelé mást mutatnak, állandó játszmák és még sorolhatnám. A sérült gyermeki énem még vágyna anyám szeretétre és apámtól pedig retteg. DE erősödöm! Az is mutatja, határt húztam velük.
Azt, hogy hova fut ez ki, képes leszek-e valaha beszélni a szüleimmel (mármint akarok-e), nem tudom. Most nem is ez a fontos, hanem hogy szembenézzek ezzel, idővel képes legyek elfogadni, hogy megtörtént, sírjak, gyászoljam meg azt a kislányt, akit bántott, adjam ki a dümöt, folytassam a terápiát és idővel egyre jobban leszek.
Segít, hogy rátaláltam az oldalra és felfedezek sok hasonolóságot. Azt az érzést adja, nem vagyok egyedül, nagyon hasonló kérdésekkel - érzésekkel küzdünk sokan.