51. történet - Anica, 54 éves nő

Anyám újra férjhez ment. Egy katonatiszthez, akinek már eleve teljesen más nevelési mentalitása volt. Az eset 1966-ban kezdődött. Ekkor 6 éves voltam a mostohám benyúlt a bugyimba és teljes erejével bedugta az ujját,ami nagyon fájt. Megfenyegetett, ha szólni merek anyámnak beadnak intézetbe. Ezzel zsarolt minden egyes alkalommal. Később az ujját felváltotta a nemi szerve.

Egy parasztházban laktunk, mely egy első szoba, egy konyha és egy hátsó szobából állt. Minden egyes éjszakától féltem, mert arról gondoskodott,hogy kiraktak aludni a konyhába. Egy sezlon volt a fekhelyem, a takaróm egy téli kabát, a párnám szintén egy téli kabát összehajtva.Éjszakánként kijött a konyhába és állandóan arra riadtam, hogy már megint a bugyimba turkál, vagy arra, hogy a nemi szerve már bennem van.

Emellett állandóan vertek bennünket az öcsémmel. De nem akár mivel, meggyfa gallyal, katona szíjjal, akácfa gallyal, mely jó tüskés volt,vasaló zsinórral.Naponta egyszer ehettünk, nagyon sokat ettem a szemétből, amit az osztálytársaim kidobtak én azt ettem meg.Esténként mindig 10-11-ig fent kellett lenünk,mert anyám kocsmában takarított, a mostohám meg ment elé, mi addig egyedül voltunk otthon, Ha véletlenül elaludtunk, ami egy 10 éves gyerektől ez megesett, akkor már csak arra riadtunk, hogy már ütnek is bennünket, ha a veréstől bepisiltünk akkor meg azért kaptunk ki mert összepisiltük magunkat.Nem egyszer arra is volt példa, hogy öcsémmel szembe állítottak, s egymást kellett a szülők előtt megpofozni, s ha ők úgy ítélték, meg hogy nem a kellő erővel ütöttük egy mást akkor azt ők fejezték be.

Segítségre nem számíthattunk, mert akkoriban egy katonatiszthez, főleg akinek felmenői a Parlamentben ültek nem lehetett.Gyermekvédelem akkor nem volt.Nagymamám egyszer sírva vitt el s mutogatta az akácfatüskékkel teli fenekemet, de segítséget nem kapott.A szexuális zaklatások egyre sűrűsödtek, valamint volt, hogy menstruációs időben kivette a behelyezett vattát a lában közül, s bevitte az anyám és a testvéreimhez,s azt hazudta, hogy a földről vette fel.Amiért anyám jól elvert.Anyámnak elmondtam, hogy mi az igazság melyre ő így reagált"hazudsz csak a börtönbe akarod juttatni a mostohádat"-nem védett meg.Megvédeni magam nem tudtam.

Majd a szexuális zaklatásokat meguntam, s elszöktem otthonról, s bementem egy intézetben, ahol közölték, hogy vissza visznek a szülőkhöz, amire én elég elhatározottan kijelentettem, hogy akkor öngyílkos leszek.Megijedtek, mert kifaggattak, hogy milyen formában, s mai fejjel tudom, hogy nagyon megijedtek így nem mertek vissza vinni.Viszont az Intézet Igazgatója folyamatosan faggatott, hogy hogy csináltuk, hány kispárna volt a fenekem alatt-mely nem segített hanem még nagyobb szégyenbe sodort!Gyermek korom úgy zajlott le, hogy sokat éheztem, szexuálisan minden nap zaklattak, ütöttek,vertek,fagyoskodtam, mert hideg konyhában takarok nélkül éltem.Ez a felnőtt koromra is kihatással volt, mind a mai napig nem tudom elfelejteni a múltat.

Évek óta élek egyedül, mert félek új társat találni, nem tudom elviselni, a durva embereket, nem tűrőm, hogy kezet emeljenek rám, semmilyen formában sem.S mi az élet még nagyobb pofonja, hogy fiam 16 évesen megütött, füves cigit szív mind a mai napig, iszik,Gyermekeimmel, sem tartom a kapcsolatot mert mindig bántanak, mert szerintük én vagyok a világ legszemetebb anyja.De előttem nem volt jó példa , viszont azt az élet nem akartam nekik ami nekem volt.Még néha ma is felriadok arra, hogy mostohám zaklat,pedig már 30 éve meghalt hála az istennek!