kislányom osztálytársánál abúzust gyanítok

Több
7 éve 7 hónapja #10642 Írta: kérdőjel
Kedves Mindenki!

Tudom, hosszasnak tűnhet, de már két éve figyelem kislányom osztálytársát, akinél abúzust gyanítok. Nem tudom, mi a teendő ilyenkor, rengeteget olvastam a témában. Olvastam azt is, hogy a család a legtöbb esetben tud a bántalmazásról, de nem beszél róla, sőt védi az elkövetőket. Gyakori, hogy maga az anya beszéli le a feljelentést tenni akaró gyermekét, vagy vonatja vissza vele a feljelentést. Megnéztem Scherer Péterék darabját, a Soha senkinek címűt, amelyben a kislány családja mind másként menekül a ténytől: a nagypapa molesztálja a kislányt. Beszélgettem pszichológussal, ő azt a tanácsot adta, hogy beszéljek az édesanyával.

A helyzet a következő: A kislány (11 éves) családja szegény, egy omladozó házban laknak, melynek a falai penészesek, de szép ruhákban jár, és mindig drága mobiltelefont kap. A nagypapa viszi el félévente vásárolni őt és nővérét (15 éves), a nagypapánál dolgozik az apuka is, a megélhetésük függ tőle. Az anyuka gyermekotthonban nőtt fel, nem "meleg" a gyerekekkel, bár nagyon szereti őket. Tisztelem az anyukát, hiszen rokkantnyugdíjasként (gerincműtét után) is igyekszik itt-ott munkát vállalni, és mindent megtesz a gyerekekért.

Amit észrevettem:
- a nagyobbik lány szorong, hallgatag, nemigen néz az ember szemébe
- a kisebbik lány sokat van nálunk, gyakran egész 7végéket, az anyuka még marasztalja is, minél többet legyen nálunk (nyaralni is elvittük) - mintha ezzel "mentené" a gyereket
- az apuka számomra (és a párom számára is) furcsa, bár nem tudom, hogy apuka vagy nagypapa-e a gyanús, a nagypapát sosem láttam (a furcsa azt jelenti, hogy tenyérbemászó, behízelgő modorú, hiteltelen a kedvessége, nagyon robbanékonynak tűnik)
- a kislány úgy táncol, mint aki éppen szexuális kapcsolatot létesít valakivel (9 éves kora óta) - ez még lehet a tévé hatása
- mikor elvittük nyaralni, este csiklandoztuk egymást az ágyban, és rámászott a páromra, de úgy, ahogyan egy szenvedélytől fűtött nő teszi, dörgölőzve, pucsítva (mintha gyerekpornót forgatnánk), mindeki zavarba jött (a párom többször szedte le magáról, távolodott el, végül kiment a szobából, de az esti mesénél megismétlődött a jelenet; a mi lányunk nem tudta, mi a baj, de érezte, hogy valami nem stimmel, és a testével védte az apukáját)
- a kislányom mesélte, hogy elalvás előtt mindig történeteket mesél arról, hogy mi minden történt vele: leszopta (!) az egyik osztálytársukat a fiúvécében, az iskolaudvaron elájult, és jöttek férfiak, akik elkezdték mesterségesen lélegeztetni, és közben megkívánták, ott helyben szexeltek - ilyesmik. A lányom többször kérte, ne beszéljen ilyesmit, nem hiszi el, de nem is érdekli... Szerintem így dolgozza fel a vele történteket.

Nem akarok addig beszélni az anyával, amíg nem érzem azt, hogy ezek a jelek valóban abúzusra utalnak. De sajnos nem is hiszek az anyával való beszélgetésben - szerintem ha van molesztálás, arról ő is tud, ezért küldi mindig el otthonról a gyereket. Másrészt otthonban nőtt fel, és valószínűleg tudja, hogy elvennék a gyerekeit, és talán azt érzi, családban még mindig jobb, akár így is, mint otthonban.

Azért írtam le ezt az esetet, hogy megkérjelek titeket, segítsetek eldönteni, valós-e az aggodalmam, beszéljek-e valakivel. Az iskolában nincs pzszichológus, a családsegítőbe mehetnénk, de én nem vihetem oda a más gyerekét. Esetleg az én kislányommal együtt elvihetném őket valami indokkal, az anyuka engedélyével (szexuális felvilágosító beszélgetésre, hátha kiderül valami) - ezt is a pszichológusnő mondta (ő az abúzus területén dolgozik).

Köszönöm!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 7 hónapja - 7 éve 7 hónapja #10644 Írta: kv
kv válaszolt a következő témában: kislányom osztálytársánál abúzust gyanítok
Bennem nincs kérdőjel. Lépni kellene valamit. De nem vagyok szakember. Csak áldozat. 14 évesen a suliban olyan hiteles férfi nemi szervet rajzoltam, h az az egy kérdése volt mindenkinek, h hogyan tudom ilyen jól lerajzolni. Amúgy jól rajzoltam, de abban a témában nem kellett volna még olyan nagy jártasságom legyen. Nem is fiúztam még utána vagy két évig.
Utolsó szerkesztés: 7 éve 7 hónapja kv által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • karácsony
  • Látogató
  • Látogató
7 éve 7 hónapja #10645 Írta: karácsony
karácsony válaszolt a következő témában: kislányom osztálytársánál abúzust gyanítok
Szerintem ne úgy indulj neki, ha úgy döntenél, hogy beszélsz az anyával, hogy ez meg ez történt. Több okból is. Próbálj meg szimplán beszélgetni az anyával egyszerűbb dolgokról. Ha alkalmasnak látod a helyzet kezelésére, akkor esetleg. Ez nem egy egyszerű helyzet, az is lehet, hogy a szülőknek kellene egy felvilágosító óra inkább.
Egy iskolapszichológussal könnyebb lenne a helyzet. Inkább a kislánnyal kellene beszélgetni. Mutatni neki unicefes applikációt. Esetleg beszélni neki a kiállításról itteni történetekről. Tudatosítani kellene benne, hogy ha történt vele valami az nem oké és ő maga is tud segítséget kérni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 6 hónapja #10648 Írta: BukottAngyal
Számomra sem kérdés, ez megtörtént, vagy folyamatosan történik. :(
Talán a gyermek mellett az anyát is ki lehet emelni, ha képes szembenézni a történtekkel. Tudtommal vannak segítõ szervezetek, anyaotthonok ahová menekülhetnek. Minél elõbb annál jobb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 6 hónapja #10664 Írta: kérdőjel
Köszönöm a hozzászólásokat, válaszokat. Megkerestem a helyi családsegítőt, első körben nekem kell bemennem beszélni egy gyerekekkel foglalkozó pszichológus hölggyel, és vele egyeztetünk a további lépésekről.

BukottAngyal, az a baj, hogy az anya nevelőintézetben nőtt fel, és számára a "család" mindennél erősebb kötelék, a maga módján segítségért kiált ugyan (azzal, hogy a kislányt sokszor küldi el otthonról), de szerintem azt reméli, hogy "megoldódik" valahogy, de maga sincs azzal tisztában, hogy a megoldás csak drasztikus lehet. Vagy nem akar tisztában lenni vele - de ez ugyanaz.

Karácsony, valóban az anyukával kellene óvatosan beszélni - remélem, a családsegítőben eljutnak idáig. Viszont az unicefes app jó ötlet, meg is néztem (nem ismertem), ha legközelebb átjön a kislány, beszélgetünk erről, mintha az én kislányomnak mesélnék erről...

kv, a te soraid pedig végképp eldöntötték, hogy tennem kell valamit.

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek még egyszer!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 6 hónapja #10669 Írta: kv
kv válaszolt a következő témában: kislányom osztálytársánál abúzust gyanítok
Kérlek írd majd meg a fejleményeket, ha lehet!

Köszönöm!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.588 másodperc