Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

Soha nem lesz ennek vége

Több
8 éve 3 hónapja #9356 Írta: Keke
Soha nem lesz ennek vége téma létrehozva Keke által
Már nem vagyok fiatal. 50 évig hallgattam, majd borítottam. Házasságot , lakóhelyet, munkahelyet, felnőtt gyerekeket, mindent otthagytam, mert nem bírtam elviselni, hogy apám 14 éves koromig, mint asszonyát használt. Addig azt hittem, együtt tudok élni ezekkel az emlékekkel úgy, hogy magamba zárom őket. Mara könyve és a vele történt levélváltások hatására elkezdtem az emlékeimet rendbeszedni. Segítséget is kaptam szakértő embertől, büszke is voltam magamra, hogy túl léptem a múlton.
De fél éve apám magára maradt. Nem tudtam elnézni egy 80 feletti ember siránkozását. Hetente egyszer elutazom hozzá, mosok, főzök takarítok.Próbálom az indulataimat, érzéseimet visszafogni.
De látom rajta, hogy mindenre nagyon emlékszik és nem bánt meg semmit. A környezetében panaszkodik, sajnáltatja magát, ahol lehet hivatalos helyeken is panasszal él. Velem nagyon agresszív és ami nagyon zavar, anyám nevén szólít és úgy csinál, mintha az ő pótléka lennek. Holott látom rajta, hogy tudja jól mit csinál. Sőt élvezi is ezt a helyzetet és tudja, hogy nem tehetek ellene semmit, mert ő egy szerencsétlen kis öreg ember.
Mivel már másra nem képes, élvezettel aláz meg mások elött.
Na ebből csak azt akartam kihozni, hogy az általuk állított csapdából nem tudom, ki lehet-e kerülni .
Valahogy úgy érzem, nem enged a múlt. Tudom, meg lehetne tenni, hogy rá sem nézek, de egy idegen emberhez is lehajolok, ha elesett. Itt végleg elfogyott a tudomány, csak maradt a minden heti kényszeres talákozás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • karácsony
  • Látogató
  • Látogató
8 éve 3 hónapja #9357 Írta: karácsony
karácsony válaszolt a következő témában: Soha nem lesz ennek vége
Szia Keke!
Én nem csinálnám.
Attól ne félj, hogy nem vagy elég jó, ha nem mennél.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 3 hónapja #9358 Írta: kv
kv válaszolt a következő témában: Soha nem lesz ennek vége
Én sem mennék.

Az idegenhez lehajolni, az pozitív tett.

A bántalmazóhoz, aki se meg nem bánta, se abba nem hagyta volna, sőt most is csinálná, ha tudná, de nem tudja, ezért másképp éli ki magát? Soha. Mindenki egye meg, amit főzött. Van szociális szolgálat is.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 3 hónapja - 8 éve 3 hónapja #9359 Írta: Anoni Mara
Anoni Mara válaszolt a következő témában: Soha nem lesz ennek vége
Jaj Keke, emlékszem a levelezésünkre, olyan a történeted, amit nem felejt el az ember... Borzasztó csapdában vagy, nem is tudom, mit írhatnék, csak azt éreztem, muszáj válaszolnom... Értem, hogy muszáj megtenned, mert a te etikád ezt diktálja. Hiába mondjuk, ne tedd, belső kényszer visz erre. Próbáld meg lelkileg függetleníteni magad, amennyire lehet, bár nyilván képtelenség ez. Csináld meg, amit muszáj, aztán menj. Nem tartozol neki semmivel, tehát a legkisebb, amit teszel, az egy hatalmas jótett felé, amit nem érdemel. Menj oda, nyugtasd meg a lelkiismereted, de ne hagyd, hogy megalázzon. Ha úgy érzed, tartozol neki, hát érezd azt is, tartozol magadnak. Legyen az a bosszúd, hogy nem hagyod, hogy lelkileg tovább nyomorítson.
És igen, soha nem lesz ennek vége. De talán alakulnak a dolgok, változnak. Legalábbis nagyon remélem...
Utolsó szerkesztés: 8 éve 3 hónapja Anoni Mara által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.696 másodperc