Minden új tagnak jó fórumozást kívánunk!

Az elkövető személyisége

Több
9 éve 11 hónapja #50 Írta: TELLTHETRUTH
Az elkövető személyisége téma létrehozva TELLTHETRUTH által
Tudom,ne általánosítsunk!

De ahogy a történeteinkben és reakcióinkban kísérteties hasonlóságok vannak. Hátha az elkövetőknél is találunk valami közöset.

Leírom,azt a személyt, aki ellenem követett el (bátyám):

Mivel gyermekkorban történt,ott kezdem. Család kedvence, 1. gyermek, 1. fiú gyermek, 1. unoka. A jövő reménysége, a "kis okos", evidens,hogy trónörökös. Körberajongott. Készült 1 videófelvétel gyermekkorunkból,ahol megostoroz egy karikás ostorral (Én 4,ő 7).Valószínűleg a nagynéném fejében is gond volt,hogy csak felvette,és nem avatkozott közbe. Pedagógus vagyok, egy gyerek mindig keresi a határait, ő itt se talált határra, így hát tovább ment.

A későbbiekben,mikor az abúzus már enyhébben nyilvánult meg. Lúzer, elhízott kamasz, nagyon jó tanuló, történelemtanulásba, politikába temetkezés, modern dolgok elutasítása (mint szórakozás, modern zene).

Mai napjainkban pedig 1 tipikus projektáló figura. Imádja emberekre aggatni,hogy így perverz,úgy perverz. Gyakran használja a perverz , aberrált kifejezéseket és azt a szót,hogy elfojtás. "Igazi jó ember"- jogi diploma, adakozás az egyháznak, hagyományok ápolása, konzervatív világnézet, házasodás korán 1 szintén tökéletes lánnyal .( Felkért tanúnak,de a pszichiáter a lelkemre kötötte,hogy el ne vállaljam,mert azzal a cinkosa leszek. Szerencsére az élet megoldotta,hogy ebből szépen kimaradjak. )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #173 Írta: Alicia09
Alicia09 válaszolt a következő témában: Az elkövető személyisége
Azt hiszem, ha valakinek nem szabnak határokat, azt gondolja, hogy azt tesz, amit akar büntetlenül. Aki egyetlen fiú, unoka, stb, mindenki isteníti, és nem fegyelmezi.. Addig tesz szemét dolgokat, amíg valaki meg nem állítja.. Azért is kéne ezeket a történeteket felgöngyölíteni, hogy ne tehessenek tönkre emberek teljes életeket..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #202 Írta: Lapaj
Lapaj válaszolt a következő témában: Az elkövető személyisége
Értelmetlen személyiséget elemezni, mivel a pszichopatológia személyiség független BETEGSÉG. Genetikai eredetű, egyszerűen erős hajlam van rá, vagy már vele születetten jelen van. Irreleváns a személyiség ilyenkor. Akármilyen ember lehet, ha kitör a pszichopatológia, akkor végrehajtja a bűncselekményt még akkor is ha tudatosan elítéli és bánja. Nem kell megérteni próbálni őket, nem kel megbocsátani, és nem kell mentségeket engedményeket keresni. Nem tehet róla persze, de ettől még izolálni kell, mert társadalomra veszélyes. Ha ma megcsinálta veled, holnap ki tudja kivel fogja...és talán durvábbat.. Ma még csak abuzál, holnap lehet hogy már kéjgyilkol...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #237 Írta: Szusziboszi
Szusziboszi válaszolt a következő témában: Az elkövető személyisége
Nagybátyám, 14 éves volt, agresszív a személyisége, én 4 éves voltam. :evil:
Apám, agresszív, 12 éves voltam. :evil:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 10 hónapja #434 Írta: Andrea92
Andrea92 válaszolt a következő témában: Az elkövető személyisége
A vér szerinti apám: Manipulatív, önfejű, akaratos (néha olyan volt mint egy durcás kisgyerek), agresszív, önző, hatalom mániás, uralkodó típus

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 10 hónapja #531 Írta: GáLá
GáLá válaszolt a következő témában: Az elkövető személyisége
Szerintem mindenképp érdemes az elkövető személyiségével foglalkozni. Ha nem derítjük fel, akkor nincs tanulság, nincs semmi, ami előre vihetne.

Szerintem a következő típusok vannak, persze lehet számos altípus és lehetnek átfedések az egyes típusok között:

1. az uralkodó típus, a kisebb nagyobb mértékben szociopata, aki a pillanatnyi vágyait vagy értékrendjét másokra való tekintet nélkül előtérbe helyezi. A szexuális aktust alárendelési vagy fenyítési célból is gyakorolja vagy csupán fizikai vágyai kielégítése céljából a "kéznél levő" gyereken.

2. a pedofil vagy hebefil: aki huzamosabb ideig szerelmi/szexuális vágyat érez gyermek vagy serdülő iránt. A saját öröme megélésével egyidőben örömet akar okozni a gyermeknek is, gondolatvilágában az van, hogy amit tesz, az a gyermeknek is jó.

3. olyan szülő, akinél a gyermek szeretetteljes gondozása (fürdetés, testápolóval kenegetés, stb.) megy át szinte észrevétlenül erotikus stimulációba.

Továbbá van az az eset, amikor az elkövető is gyerek. Talán ez a legrosszabb, mert akkor ő is traumatizálódhat.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.688 másodperc